Ook Zilverberg organiseert opnieuw kerstmarkt

De sportievelingen van wielertoeristenclub Cabra Montes zijn opnieuw van de partij op de kerstmarkt en beloven opnieuw voor heel wat ambiance te zorgen. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 28 december is er een nieuwe editie van de kerstmarkt op de Zilverberg. Onder impuls van De Zilverlink slaan de verenigingen de handen in elkaar voor een sfeervolle avond.

De kerstmarkt op de Zilverberg vindt telkens op de zaterdag tussen Kerstmis en Nieuwjaar plaats. “Op voorwaarde dat het wat past in de agenda”, vertelt Rik Decadt van De Zilverlink. “Soms ligt de datum te dicht bij kerst of Nieuwjaar en is het onmogelijk om de kerstmarkt te organiseren. Vorig jaar hebben we het evenement opnieuw kunnen organiseren na een pauze van enkele jaren en dat bleek een groot succes. Jong en oud verzamelde op het pleintje aan de Chiro, aan het einde van de Maximiliaan Demeulenaerestraat en dat is op zaterdag 28 december ook opnieuw de ‘place to be’.”

“Met De Zilverlink staan we in voor de accommodatie en baten we de verwarmde tent uit, met enkele stoelen en tafels om in alle comfort te genieten”, gaat Rik verder.

Mensen samenbrengen

“Daarrond vind je dan de kraampjes van de zes deelnemende verenigingen, allemaal getogen op de Zilverberg. Elke vereniging biedt iets anders aan, van wafels tot pasta en van cava tot chocolademelk. Op een lijst kan je zien wat je waar kunt krijgen. Op die manier proberen we de mensen naar verschillende standen te sturen. De verenigingen proberen elk op hun eigen manier voor sfeer te zorgen aan hun kraam.” De deelnemende verenigingen zijn naast De Zilverlink: ouderraad Zilverbergschool, wielertoeristenclub Cabra Montes, KVLV, Chiro en Missiecomité. “Het is de bedoeling om de mensen samen te brengen voor een gezellig samenzijn op het einde van het jaar.”

Het is niet het enige samenzijn dat de komende maanden op het programma staat voor de inwoners van De Zilverberg. “We hebben de traditie om bij het begin van het jaar een nieuwjaarsdrink te organiseren”, gaat Rik verder. “Volgend jaar blazen we verzamelen op zondag 12 januari van 10.30 tot 12.30 uur voor een aperitief waarbij alle inwoners van De Zilverberg welkom zijn. Voor veel aanwezigen is het de eerste keer dat ze elkaar zien in het nieuwe jaar, de ideale gelegenheid om nieuwjaarswensen uit te wisselen.”

Tot slot organiseert de vzw op vrijdag 7 februari om 19.30 uur een culturele activiteit, dit jaar mogen ze The Blik Dooze Band ontvangen voor een streepje muziek en heel wat humor. Meer info hierover volgt snel! (TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier