Ook Winkel Koerse sneuvelt dit jaar: “Het was een harde beslissing”

Winkel Koerse zorgt altijd voor een drukte van jewelste in de Gullegemsestraat. Dit jaar zal het op 6 oktober zonder paarden zijn. © JAN STRAGIER
Wouter Vander Stricht

Op dinsdag 6 oktober geen 164ste Winkel Koerse. Het bestuur hakte de knoop door en nam deze harde beslissing. “We kijken uit naar 5 oktober 2021 om dan onze volgende editie te organiseren”, klinkt het bij woordvoerder Bart Maertens.

Het voltallig bestuur van de Koninklijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen was al maandenlang bezig met de nieuwe editie voor te bereiden mits de nodige aanpassingen aan het Feestdorp. “Maar door het huidige verloop van de pandemie zien wij ons genoodzaakt om nu een harde beslissing te nemen.”

Het deed de ronde dat we niet meer zouden mogen organiseren als we er een jaartje tussenuit knepen, maar dat is een fabeltje

Ook een light-versie van Winkel Koerse komt er niet. “We denken dat we daar geen draagvlak voor hebben.”

Volgend jaar is op dinsdag 5 oktober een nieuwe editie ingepland. “Het deed de ronde dat we niet meer zouden mogen organiseren als we er een jaartje tussenuit knepen, maar dat is een fabeltje. We verleggen onze focus naar volgend jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier