Bjorg Lambrecht kwam ten val in de derde rit van de Ronde van Polen. Bij die valpartij viel hij op een betonnen rioolbuis. Lambrecht werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar op de operatietafel.

Bjorg Lambrecht was aan zijn tweede jaar bezig als prof bij Lotto Soudal. In de voorjaarsklassiekers van 2019 brak hij helemaal door. De 22-jarige renner reed knappe ereplaatsen in de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en Waalse Pijl. In de De Dauphiné won hij het jongerenklassement en werd hij twaalfde. De toekomst oogde dus mooi en met Bjorg Lambrecht leken we met ons land opnieuw een ronderenner te hebben.

Naast de ouders, de vriendin en de familieleden van Bjorg Lambrecht waren ook onder meer zijn collega's van bij Lotto Soudal aanwezig. De kerk was te klein voor het aantal opgedaagde mensen. Op het dorpsplein stond een groot scherm om de plechtigheid te kunnen volgen. Daar maakten enkele honderden mensen gebruik van.

Ook heel wat West-Vlamingen daagden op. Onder andere de West-Vlaamse ploeggenoten van Bjorg Lambrecht, maar ook heel wat ander West-Vlaams volk kwam afscheid nemen.

(BELGA/MB)

Aalbekenaar Harm Vanhoucke draagt samen met onder andere Andre Greipel en Tiesj Benoot de kist naar binnen. © BELGA
Ook Victor Campenaerts was aanwezig, samen met zijn vriendin Fanny Lecluyse uit Spiere-Helkijn. © BELGA
Karl Vannieuwkerke woonde ook de plechtigheid bij. De presentator uit Diksmuide had het genoegen om Bjorg Lambrecht dit jaar als gast te mogen ontvangen in zijn talkshow Vive Le Vélo. © BELGA
Aalbekenaar Harm Vanhoucke hier samen met ploegmaat Tiesj Benoot. We zien ook Andre Greipel op de foto die tot vorig jaar nog voor Lotto Soudal reed. © BELGA
© BELGA
© BELGA
© BELGA
Bjorg Lambrecht kwam ten val in de derde rit van de Ronde van Polen. Bij die valpartij viel hij op een betonnen rioolbuis. Lambrecht werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar op de operatietafel.Bjorg Lambrecht was aan zijn tweede jaar bezig als prof bij Lotto Soudal. In de voorjaarsklassiekers van 2019 brak hij helemaal door. De 22-jarige renner reed knappe ereplaatsen in de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en Waalse Pijl. In de De Dauphiné won hij het jongerenklassement en werd hij twaalfde. De toekomst oogde dus mooi en met Bjorg Lambrecht leken we met ons land opnieuw een ronderenner te hebben.Naast de ouders, de vriendin en de familieleden van Bjorg Lambrecht waren ook onder meer zijn collega's van bij Lotto Soudal aanwezig. De kerk was te klein voor het aantal opgedaagde mensen. Op het dorpsplein stond een groot scherm om de plechtigheid te kunnen volgen. Daar maakten enkele honderden mensen gebruik van.Ook heel wat West-Vlamingen daagden op. Onder andere de West-Vlaamse ploeggenoten van Bjorg Lambrecht, maar ook heel wat ander West-Vlaams volk kwam afscheid nemen.(BELGA/MB)