Ook Vlaams Belang hekelt pro-Palestijnse demonstratie in Kortrijk: “Dit is ronduit schandalig”

© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Niet alleen Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe is niet opgezet met hoe de solidariteitsactie voor de Palestijnse bevolking op het Kortrijkse Schouwburgplein donderdag verliep, ook Vlaams Belang reageert ‘verbolgen’. “Wij zijn de twee maten en gewichten meer dan beu”, stelt Wouter Vermeersch.

De demonstratie op het Kortrijkse Schouwburgplein waar donderdag ruim 500 mensen hun steun aan de Palestijnse bevolking uitten , zindert na in Kortrijk. Hoewel het niet tot noemenswaardige incidenten kwam, zijn zowel burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) als oppositiepartij Vlaams Belang absoluut ontevreden met het verloop van de actie.

“Terwijl onze hardwerkende en zwaar getroffen horeca-ondernemers gedwongen worden om hun terrassen te sluiten, konden oproerkraaiers van allerlei slag ongestoord scanderen en vlaggen verbranden”, stelt Vlaams Belang-kopstuk Wouter Vermeersch.

“Als partij zijn wij de twee maten en gewichten in Kortrijk meer dan beu. Toen eind vorig jaar ongeruste ouders op straat wilden komen, na brutaal geweld op een jongere in onze stad, werd Kortrijk belegerd door een ongeziene politiemacht. Deze onrustzoekers werd geen strobreed in de weg gelegd.”

Vlaams Belang noemt de pro-Palestijnse betoging van donderdag dan ook ‘ronduit schandalig’ en geeft aan zich te beraden over verdere acties.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.