Aanvankelijk was er sprake van één besmette persoon. Die werd meteen geïsoleerd en in quarantaine behandeld. Zorg en Gezondheid heeft ondertussen laten weten dat drie nauwe contacten van het eerste geval ondertussen ook positief getest hebben op het coronavirus. "Het gemeentebestuur begrijpt dat dit nieuws mogelijks bij sommigen voor onrust kan zorgen. Als iedereen echter de nodige preventieve tips in acht neemt, dan blijven de risico's binnen de perken", klinkt het.

Burgemeester Leopold Lippens kan niet veel kwijt over de besmettingen in zijn gemeente. "We weten dat er enkele gevallen zijn, ja. Zoals in heel Europa. De coördinatie ligt bij Binnenlandse Zaken."

Aanvankelijk was er sprake van één besmette persoon. Die werd meteen geïsoleerd en in quarantaine behandeld. Zorg en Gezondheid heeft ondertussen laten weten dat drie nauwe contacten van het eerste geval ondertussen ook positief getest hebben op het coronavirus. "Het gemeentebestuur begrijpt dat dit nieuws mogelijks bij sommigen voor onrust kan zorgen. Als iedereen echter de nodige preventieve tips in acht neemt, dan blijven de risico's binnen de perken", klinkt het. Burgemeester Leopold Lippens kan niet veel kwijt over de besmettingen in zijn gemeente. "We weten dat er enkele gevallen zijn, ja. Zoals in heel Europa. De coördinatie ligt bij Binnenlandse Zaken."