Ook veganisten komen aan hun trekken op Cactusfestival

Greenway. © Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Op een festival moet uiteraard ook gegeten worden. Dat is op Cactusfestival niet anders. Voor veganisten is er niet altijd even veel keuze, maar op het festival in het Minnewaterpark kunnen ze niet klagen.

Eten doe je op het Cactusfestival op en rond het Bargeplein. Je kunt er frieten, pitta, gehaktballen en zelfs zeevruchten eten. Ook het aanbod voor vegetariërs is behoorlijk uitgebreid. Alleen de veganisten, die ook geen dierlijke producten als melk en eieren eten, bleven in het verleden wat in de kou staan.

Dit jaar is er voor hen meer keuze. De stand van Greenway, links van de ingang, biedt al enkele jaren Thaise curry, een falafelwrap en een Aziatische mix aan. Enkel de Pad Thai – met ei – is niet veganistisch. Voor 5 euro krijg je er een Aziatische mix met loempia’s, falafel en mimosa’s, voor 10 euro een uitgebreider gerecht.

Ook populair is de stand van La Vie Est Belle, het Oostkampse bedrijf dat vegetarische lekkernijen produceert. Alles is er vegan, op de kaasballetjes na. Voor een burger tel je er 8 euro neer.

La Vie Est Belle.
La Vie Est Belle.© Tim Vansteelandt

Een groot succes op deze editie van het festival is de vegan pitta – kostprijs: 10 euro – van Qourgette. Misschien wel de maaltijd waar je het meest mee gevuld werd op het Cactusfestival. De voorbije dagen stond er op piekmomenten een lange rij aan te schuiven voor de pitta.

Qourgette.
Qourgette.© Tim Vansteelandt

De vegan pitta van Qourgette.
De vegan pitta van Qourgette.© Tim Vansteelandt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten