Ook Traiteur Luc waagt zich aan automaat

Luc Van de Cauter, zoon Robin en schoonzoon Baptiste Tieberghien werken samen aan het concept, dat ook zo milieuvriendelijk mogelijk probeert te zijn.© PNW
Luc Van de Cauter, zoon Robin en schoonzoon Baptiste Tieberghien werken samen aan het concept, dat ook zo milieuvriendelijk mogelijk probeert te zijn.© PNW
Redactie KW

De voorbije weken heeft Traiteur Luc zijn voormalige winkel in de Jozef Duthoystraat omgebouwd tot een mini-automatenshop. Samen met zijn zoon en schoonzoon probeert hij bezig te blijven, want opdrachten blijven uit in deze coronatijden.

In normale tijden heeft Luc Van de Cauter (57) de handen vol met cateringopdrachten en leveringen voor de horeca. Door de coronamaatregelen en de verplichte horecasluiting ligt dat werk nu al een jaar volledig stil. “ Er zijn geen communies of lentefeesten, geen huwelijken, geen beurzen. Niets kan of mag doorgaan ”, vertelt Luc, die daarom samen met zijn zoon Robin (26) en schoonzoon Baptiste Tieberghien (28) investeerde in twee automaten. Daar brengen ze bereide gerechten, charcuterie, salades, soepen en desserts aan de man. Alles is versbereid. De prijzen liggen tussen 6 en 15 euro.

“Bezig blijven”

Vooral Baptiste heeft al ervaring met takeaway. Samen met Lisa Van de Cauter (29), de dochter van Luc, baat hij Bistro Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve uit. “ Sinds we gesloten zijn, hebben we al regelmatig een afhaalmenu in elkaar gebokst ”, vertelt Baptiste, die nu dus een handje toesteekt bij het project van zijn schoonvader, dat de toepasselijke naam Food & Go kreeg. “De laatste keer hebben we dat met Valentijn gedaan, want het is niet evident om onze keuken in afhaalversie aan te bieden.”

Volgens het trio zijn de reacties positief en draait de automaat goed. “ We mogen zeker niet klagen, maar het grote verschil gaat dit niet maken . We willen vooral bezig blijven”, zeggen Luc en Baptiste. Ze wijzen ook op een milieuvriendelijk aspect. “Het valt op dat afhaal heel erg veel afval met zich meebrengt. Daarom hebben we gekozen voor aangepaste verpakkingen, die uit papier en een dunne folie bestaan. Je kan die uit elkaar halen, waardoor het grootste deel van de verpakking bij papier en karton mag. Toch ook niet onbelangrijk”, klinkt het. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier