Ook Tieltse horeca is creatief in coronatijden: “Afhalen aan automaat”

Katleen Boret (rechts) biedt haar pasta's aan in de automatenshop van Sandra Deproost. © Nele
Redactie KW

Door de coronamaatregelen moesten vele horecazaken tijdelijk de deuren sluiten. Zo ook dus praat- en eetkaffee Carlito. Katleen Boret bleef niet bij de pakken zitten en biedt nu gerechten aan via de automatenshop aan Eurobody.

Carlito is een bekend praat- en eetkaffee in de Kortrijkstraat in Tielt. Katleen Boret is de dame achter Carlito en ze wil haar klanten ook in deze coronatijden blijven bedienen. De verschillende spaghettivariëteiten en pasta’s kunnen worden afgehaald of aangekocht worden bij de automatenshop van Eurobody langs de Deken Darraslaan 78 in Tielt. “Ook wij moesten noodgedwongen de deur van ons praat- en eetkaffee sluiten”, legt Katleen uit.

“Een jammerlijke zaak, maar het is nu zo. De gezondheid van onze medemensen is enorm belangrijk en dat gaat boven alles. Toch vond ik het zinvol om niet zomaar te sluiten. Ik ging op zoek naar een creatieve oplossing om bezig te blijven. Ik hoorde van heel wat klanten dat ze het spijtig vonden dat ze niks konden bestellen om daarna bij ons af te halen. Dat bracht me op de idee om afhaalmomenten te organiseren.”

Twee afhaalmomenten

Afhalen van de bestelde producten kan niet bij Carlito zelf, maar wel bij de automatenshop van Sandra Deproost. “Het afhalen is wettelijk in orde, maar toch moeten we waakzaam blijven”, zegt Katleen.

“Ik twijfelde eerst om die afhaalmomenten in het eetkaffee te laten plaatsvinden. Wanneer de klanten langskomen, is het immers nogal verleidelijk om een babbeltje te slaan en zo in groep te blijven staan, wat zeker de bedoeling niet kan zijn. Bij de automatenshop aan Eurobody kan je de gerechten van Carlito terugvinden in één van de automaten. Ik kwam samen met Sandra Deproost overeen om de afhaalmomenten buiten te laten doorgaan, aan de automatenshop. Onze huidige werking steunt op drie pijlers. De automaat, die dagelijks wordt aangevuld, is ideaal om de kleinere hoeveelheden aan te bieden. Daarnaast zijn er twee afhaalmomenten aan de automaat en dit voor grotere hoeveelheden. Tot slot leveren we eventueel ook aan huis, maar dit enkel en alleen voor personen die hulpbehoevend zijn”, verduidelijkt Katleen Boret van Carlito.

Wie pasta afhaalt, kan een smakelijke prijs winnen

“We gingen deze week van start met onze tweedaagse, zesde afhaaldag. Op woensdag en zaterdag kan men de bestelde producten afhalen van 11 uur tot 13 uur en van 17 uur tot 19 uur. Bestellen kan via afhaalcarlito@gmail.com. Meer info kan je ook vinden via onze Facebookpagina onder de naam carlitotielt. Er staan negen verschillende soorten pasta’s op de bestellijst. Aan dit alles koppelen we ook een fijne wedstrijd. Wie een leuke foto of filmpje instuurt via de Facebookpagina van carlitotielt kan 1kg carlitosaus winnen.”

In openlucht

De automatenshop van Sandra Deproost die gevestigd is bij haar wellnesscentrum Eurobody doet het momenteel zeer goed. “Ik heb sterk de indruk dat de coronacrisis de verkoop aan de automaten toch wel de hoogte induwt”, zegt Sandra.

“De automaten worden dagelijks aangevuld en dit in samenwerking met verschillende partners. Zo bestaat het aanbod uit verse aardbeien, vers brood, bereide gerechten, hoeve-eie-ren, drankjes, kaas en de spaghettivariëteiten van Carlito. Mensen vinden het vaak beter om hier voedingswaren aan te kopen. Ze moeten niet in de rij wachten, zoals bij de supermarkten bijvoorbeeld. Ze kunnen eventueel een babbeltje slaan en ze voelen zich veiliger omdat alles in openlucht plaatsvindt. Binnenkort komt er een diepvries bij de automaten waar je vers ijs zal kunnen kopen”, geeft Sandra nog mee.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten