Ze bezoekt een dertig- à veertigtal patiënten op een dag. Veelal ouderen, maar ook mensen die chemotherapie krijgen of thuis aan de dialyse moeten hangen. De 40-jarige Stephanie Nulens uit de Kortrijkse deelgemeente Heule werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. In een emotionele Facebookpost roept ze op om beschermende mondmaskers ook naar haar en haar collega's te brengen. "Het dreigt een ramp te worden. Neen, het is een ramp", zucht ze. "Alle beschermende maskers, schorten, handgels... gaan naar ziekenhuizen en huisartsen. Pas op, alle begrip daarvoor, maar ik vrees dat wij als thuisverplegers uit de boot zullen vallen."

In normale omstandigheden heeft Stephanie een mondmasker niet echt nodig, maar deze coronatijden zijn nog net iets anders. "Ik koop die in principe gewoon aan bij mijn vaste leverancier. Daar zijn ze nu volledig uitgeput. Ik heb er vandaag elders besteld, maar daar komen de maskers pas ten vroegste volgende week aan. Als ze er al zullen aankomen... Normaal zou je na elk bezoek moeten kunnen wisselen, maar nu is dat gewoon onmogelijk. Ik loop een hele werkdag met hetzelfde masker rond, puur uit noodzaak. Ook handontsmetting vinden is trouwens onbegonnen werk", aldus Stephanie.

Bang om zelf ziek te worden, is ze niet. Maar de schrik om een van haar patiënten die wel reëel gevaar loopt, te besmetten, zit er wel goed in. "Het is voor iedereen moeilijk. We moeten als samenleving elkaar nu vooral zoveel mogelijk helpen. Na mijn oproep kreeg ik al een kleine honderd maskers aangeboden van mensen die er nog gewoon thuis hadden liggen. Ik heb er ondertussen ook al een aantal uitgedeeld aan collega's die in dezelfde situatie zitten. Er is veel solidariteit, dat voel je, maar daarmee alleen gaan we het niet redden. Ik weet dat ziekenhuizen en huisartsen voorrang moeten krijgen, maar het lijkt alsof wij onze plan moeten trekken. Dus alsjeblieft, vergeet ons niet."

Wie Stephanie en haar collega's wil helpen, kan terecht op het gsm-nummer 0474 55 32 19 of via onderstaande Facebookoproep.

Hallo allemaal , wie kan mij helpen aan MONDMASKERS? Ikzelf zit volledig door mijn voorraad alsook veel collega’s. De...

Geplaatst door Nulens Stephanie op Maandag 16 maart 2020
Ze bezoekt een dertig- à veertigtal patiënten op een dag. Veelal ouderen, maar ook mensen die chemotherapie krijgen of thuis aan de dialyse moeten hangen. De 40-jarige Stephanie Nulens uit de Kortrijkse deelgemeente Heule werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. In een emotionele Facebookpost roept ze op om beschermende mondmaskers ook naar haar en haar collega's te brengen. "Het dreigt een ramp te worden. Neen, het is een ramp", zucht ze. "Alle beschermende maskers, schorten, handgels... gaan naar ziekenhuizen en huisartsen. Pas op, alle begrip daarvoor, maar ik vrees dat wij als thuisverplegers uit de boot zullen vallen." In normale omstandigheden heeft Stephanie een mondmasker niet echt nodig, maar deze coronatijden zijn nog net iets anders. "Ik koop die in principe gewoon aan bij mijn vaste leverancier. Daar zijn ze nu volledig uitgeput. Ik heb er vandaag elders besteld, maar daar komen de maskers pas ten vroegste volgende week aan. Als ze er al zullen aankomen... Normaal zou je na elk bezoek moeten kunnen wisselen, maar nu is dat gewoon onmogelijk. Ik loop een hele werkdag met hetzelfde masker rond, puur uit noodzaak. Ook handontsmetting vinden is trouwens onbegonnen werk", aldus Stephanie.Bang om zelf ziek te worden, is ze niet. Maar de schrik om een van haar patiënten die wel reëel gevaar loopt, te besmetten, zit er wel goed in. "Het is voor iedereen moeilijk. We moeten als samenleving elkaar nu vooral zoveel mogelijk helpen. Na mijn oproep kreeg ik al een kleine honderd maskers aangeboden van mensen die er nog gewoon thuis hadden liggen. Ik heb er ondertussen ook al een aantal uitgedeeld aan collega's die in dezelfde situatie zitten. Er is veel solidariteit, dat voel je, maar daarmee alleen gaan we het niet redden. Ik weet dat ziekenhuizen en huisartsen voorrang moeten krijgen, maar het lijkt alsof wij onze plan moeten trekken. Dus alsjeblieft, vergeet ons niet."