Ook stad Menen steekt glasbollen onder de grond

Schepen Renaat Vandenbulcke, burgemeester Eddy Lust en schepen Patrick Roose bij de nieuwe ondergrondse glasbol. © gf
Olaf Verhaeghe

De stad Menen zet haar ambities voor een nette stad kracht bij met de installatie van een ondergrondse glasbol.

Schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose (SP.A) was maar wat trots om de ondergrondse glasbol voor te stellen. De glasbol aan het station van Menen werd vervangen door zo’n nieuw, modern exemplaar. Volgens het stadsbestuur geven die ondergrondse glascontainers minder aanleiding tot sluikstorten in de nabije omgeving.

En net dat sluikstorten bij glasbollen is in veel steden en gemeenten een hardnekkig probleem. In Harelbeke bijvoorbeeld werd vorige maand nog een glascontainer weggenomen na herhaaldelijke klachten van sluikstort en zwerfafval. “Met het bestuur, Team 8930, hebben we beslist om verder te investeren in het ondergronds brengen van de glasbollen in onze stad”, duidt schepen Roose het project. “De stationsomgeving verdient in het bijzonder onze extra aandacht qua netheid en sluikstorten. Mede daarom hebben we hier eerst ingegrepen.”

Afvalintercommunale Mirom Menen installeerde de glasbol, de investering bedraagt zo’n 11.000 euro. “Daarnaast verwelkomen we ook twee nieuwe, mooier ogende glasbollen aan de Sint-Niklaaskerk in Rekkem”, besluit schepen Roose. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier