Het arbeidsongeval in het gebouw van Infrabel deed zich maandag kort na 12 uur voor. Tijdens renovatiewerken moesten een aantal gasflessen verplaatst worden, maar bij het verplaatsen ging het mis. Een van de flessen viel om, waardoor de kop eraf vloog. Twee werknemers werden hierbij geraakt door de fles. Een 53-jarige man uit Erpe-Mere werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zijn 39-jarige collega liep lichtere verwondingen op.

De werken in het seinhuis liet Infrabel uitvoeren door een onderaannemer. Ondertussen heeft de brandweer in samenwerking met die onderaannemer de lucht uit de overige gasflessen gecontroleerd laten ontsnappen. Daarna konden de gasflessen veilig naar buiten gebracht worden, waardoor alle gevaar geweken is. Sinds woensdagnamiddag zijn sporen één en twee dan ook opnieuw vrijgegeven.

(Belga)

Het arbeidsongeval in het gebouw van Infrabel deed zich maandag kort na 12 uur voor. Tijdens renovatiewerken moesten een aantal gasflessen verplaatst worden, maar bij het verplaatsen ging het mis. Een van de flessen viel om, waardoor de kop eraf vloog. Twee werknemers werden hierbij geraakt door de fles. Een 53-jarige man uit Erpe-Mere werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zijn 39-jarige collega liep lichtere verwondingen op.De werken in het seinhuis liet Infrabel uitvoeren door een onderaannemer. Ondertussen heeft de brandweer in samenwerking met die onderaannemer de lucht uit de overige gasflessen gecontroleerd laten ontsnappen. Daarna konden de gasflessen veilig naar buiten gebracht worden, waardoor alle gevaar geweken is. Sinds woensdagnamiddag zijn sporen één en twee dan ook opnieuw vrijgegeven.(Belga)