Ook sporen één en twee weer beschikbaar na arbeidsongeval bij station van Brugge

Maandag vielen er twee zwaargewonden bij Infrabel in Brugge na de ontploffing van een gasfles. © Foto JVM
Redactie KW

Door een incident met een gasfles in het seinhuis van het Brugse station waren twee sporen sinds maandagmiddag buiten dienst. De resterende gasflessen zijn ondertussen veilig verwijderd, meldt Infrabel. Ook sporen één en twee kunnen daardoor opnieuw gebruikt worden.

Het arbeidsongeval in het gebouw van Infrabel deed zich maandag kort na 12 uur voor. Tijdens renovatiewerken moesten een aantal gasflessen verplaatst worden, maar bij het verplaatsen ging het mis. Een van de flessen viel om, waardoor de kop eraf vloog. Twee werknemers werden hierbij geraakt door de fles. Een 53-jarige man uit Erpe-Mere werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zijn 39-jarige collega liep lichtere verwondingen op.

De werken in het seinhuis liet Infrabel uitvoeren door een onderaannemer. Ondertussen heeft de brandweer in samenwerking met die onderaannemer de lucht uit de overige gasflessen gecontroleerd laten ontsnappen. Daarna konden de gasflessen veilig naar buiten gebracht worden, waardoor alle gevaar geweken is. Sinds woensdagnamiddag zijn sporen één en twee dan ook opnieuw vrijgegeven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier