Ook SK Nieuwkerke krijgt nieuwe kleedkamers en kantine

De oude voetbalkantine wordt vervangen door een gebouw van 2 verdiepingen. © EF
Redactie KW

Nadat eerder FC Westouter met steun van de gemeente Heuvelland kon rekenen op nieuwe kleedkamers en vernieuwing van het sanitaire gedeelte is het nu de beurt aan SK Nieuwkerke. Voorzitter Christophe Croquette hoopt dat de verfraaiingswerken kunnen starten in de lente van 2021, na het beëindigen van de competitie 2020-2021.

Voorzitter Christophe Croquette trok met concrete voorstellen naar het gemeentebestuur. “We kozen voor een gebouw met twee verdiepingen. Beneden plannen we de kleedkamers en alle sanitaire voorzieningen. Boven komen een tribune en de kantine.” Als de bouw kan starten over een jaar dan overweegt de voorzitter containers te plaatsen om toch zoveel mogelijk de hinder tijdens de bouw te beperken. “We moeten realistisch zijn. Bij de start van het seizoen 2021-2022 zal de accommodatie nog niet af zijn.”

Nieuwe trainer

In volle coronacrisis is SK Nieuwkerke volop bezig met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. “Alles verloopt digitaal. De nieuwe spelers tekenen hun contracten via een code toegestuurd op hun gsm. Bestelling van kledij gebeurt via mail.”

SK Nieuwkerke speelde op 8 maart de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen KSV Rumbeke, die toen aan de leiding stond in 2de provinciale. SK Nieuwkerke eindigde op een gedeelde negende plaats met 34 punten. Door de coronamaatregelen haalde afscheidnemend trainer Patrick Vanhoof de beoogde 42 punten niet. Vanaf de hervatting van de komende competitie wordt Pedro Nolf de nieuwe trainer.

“We hopen dat er gespeeld kan worden vanaf de eerste zondag van september. Naar verluidt zouden de wedstrijden voor de beker van België en West-Vlaanderen niet doorgaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.