Flanders Classics moet de Ronde van Vlaanderen op de voorziene datum annuleren. "Het grootste volksfeest van Vlaanderen, dat op zondag 5 april gepland stond, zal door de maatregelen die de overheid getroffen heeft om de verspreiding het COVID-19 virus tegen te gaan, niet kunnen doorgaan", klinkt het bij de organisatie.

"De termijn van de maatregelen werd bovendien verlengd tot 5 april. Dat betekent dat we niet langer in de mogelijkheid is om de Ronde van Vlaanderen op de voorziene datum te laten doorgaan", zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. "Er zijn natuurlijk belangrijker zaken dan koers op dit moment. We hopen dat we er met zijn allen in zullen slagen om op korte termijn een klimaat te creëren waarin we ons normale dagelijkse leven terug kunnen oppikken."

Of uitstel naar een latere datum dit jaar mogelijk is, bekijkt Flanders Classics momenteel samen met de UCI en vertegenwoordigers van teams en renners.

Flanders Classics moet de Ronde van Vlaanderen op de voorziene datum annuleren. "Het grootste volksfeest van Vlaanderen, dat op zondag 5 april gepland stond, zal door de maatregelen die de overheid getroffen heeft om de verspreiding het COVID-19 virus tegen te gaan, niet kunnen doorgaan", klinkt het bij de organisatie."De termijn van de maatregelen werd bovendien verlengd tot 5 april. Dat betekent dat we niet langer in de mogelijkheid is om de Ronde van Vlaanderen op de voorziene datum te laten doorgaan", zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. "Er zijn natuurlijk belangrijker zaken dan koers op dit moment. We hopen dat we er met zijn allen in zullen slagen om op korte termijn een klimaat te creëren waarin we ons normale dagelijkse leven terug kunnen oppikken."Of uitstel naar een latere datum dit jaar mogelijk is, bekijkt Flanders Classics momenteel samen met de UCI en vertegenwoordigers van teams en renners.