In de brief die namens burgemeester de Keyser en algemeen directeur Compernol in alle Oostkampse bussen belandde, loofden zij ook de manier waarop aanwijzingen en maatregelen worden opgevolgd, alsook de hartverwarmende voorbeelden van onderlinge hulp en solidariteit.

Toch hoorden we van enkele wandelaars enkele kritische klanken over het afsluiten van provinciale domeinen en speelpleintjes: "Marc Van Ranst dringt er op aan dat we blijven sporten en veel bewegen maar anderzijds worden de domeinen waar we dat kunnen doen afgesloten", vertelde ons een koppel uit Ruddervoorde. Een jong gezin uit Waardamme vond het ook niet leuk dat het speelpleintje waar hun kinderen zo graag speelde werd afgesloten: "Hier mogen ze niet spelen maar op school mogen ze wel de speelplaats en de speeltuigen inpalmen. Wie begrijpt dat?"

"Er hangt hier duidelijk een bordje dat het speelpleintje gebruiken verboden is", vertelt de wijkagent ons, terwijl hij de aanwezige kinderen en volwassenen wegjaagt van de plaats delict. "Reglement is reglement. Wij kunnen er ook niet aan doen. De voetballende kinderen op het pleintje hiernaast krijgen nog respijt. Daar is er minder kans op besmetting. Zij raken ook niet allemaal een bank of een speeltuig aan. Als het provinciaal domein open zou blijven dan zuigt dat honderden mensen aan uit veel verdere streken en die kunnen op die manier het virus verder verspreiden. Daarom was die maatregel wellicht nodig. Het is een moeilijke periode maar we komen er wel allemaal door."

(PH)

In de brief die namens burgemeester de Keyser en algemeen directeur Compernol in alle Oostkampse bussen belandde, loofden zij ook de manier waarop aanwijzingen en maatregelen worden opgevolgd, alsook de hartverwarmende voorbeelden van onderlinge hulp en solidariteit.Toch hoorden we van enkele wandelaars enkele kritische klanken over het afsluiten van provinciale domeinen en speelpleintjes: "Marc Van Ranst dringt er op aan dat we blijven sporten en veel bewegen maar anderzijds worden de domeinen waar we dat kunnen doen afgesloten", vertelde ons een koppel uit Ruddervoorde. Een jong gezin uit Waardamme vond het ook niet leuk dat het speelpleintje waar hun kinderen zo graag speelde werd afgesloten: "Hier mogen ze niet spelen maar op school mogen ze wel de speelplaats en de speeltuigen inpalmen. Wie begrijpt dat?""Er hangt hier duidelijk een bordje dat het speelpleintje gebruiken verboden is", vertelt de wijkagent ons, terwijl hij de aanwezige kinderen en volwassenen wegjaagt van de plaats delict. "Reglement is reglement. Wij kunnen er ook niet aan doen. De voetballende kinderen op het pleintje hiernaast krijgen nog respijt. Daar is er minder kans op besmetting. Zij raken ook niet allemaal een bank of een speeltuig aan. Als het provinciaal domein open zou blijven dan zuigt dat honderden mensen aan uit veel verdere streken en die kunnen op die manier het virus verder verspreiden. Daarom was die maatregel wellicht nodig. Het is een moeilijke periode maar we komen er wel allemaal door."(PH)