Ook Plastic Attack in Zwevegem

Redactie KW

Op enkele tientallen plaatsen in Vlaanderen werd zaterdag de Plastic Attack georganiseerd. Wij gingen langs bij AD Delhaize in Zwevegem.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen werden de klanten van bepaalde supermarkten zaterdag geconfronteerd met de mensen van ‘Plastic Attack’. Dit is een actiedag waarbij men de consument wil bewust maken van de afvalberg die de plastic verpakkingen veroorzaakt.

“Plastic soep in oceaan verminderen”

In Zwevegem stonden de mensen van Groen opgesteld aan de AD Delhaize in de Kortrijkstraat. “Samen met de supermarkt willen we op die manier de consumenten sensibiliseren om mee te helpen. Samen kunnen we de plastic soep in de oceanen, op de zeebodem en in ons milieu verminderen.”

“Uiteindelijk is het de bedoeling om het gebruik van plastic volledig te stoppen, zodra er alternatieven ter beschikking zijn. Dat kan de gezondheid van de mens alleen maar ten goede komen.”, vertelde Pieterjan Beheydt van Groen.

Stoffen zakjes in plaats van plastic

Ook het warenhuis is de actie genegen. “Wij stellen 1.000 stoffen zakjes ter beschikking aan onze klanten om zo veel als mogelijk plastic verpakking te vermijden. De mensen van Groen Zwevegem spreken de klanten aan om hun plastic verpakking te ruilen voor zo’n zakje. De plastic kunnen ze sorteren volgens het soort plastic”, aldus zaakvoerder Jelle Deemeyer. AD Delhaize heeft de beleidskeuze gemaakt om binnen enkele maanden het gebruik van plastic verpakking drastisch te verminderen.

Groen Zwevegem toonde zich tevreden met de samenwerking met AD Delhaize. “Als supermarkten hun eigen klanten aanzetten om nu dringend werk te maken van de zorg voor ons leefmilieu, dan zal het consumentengedrag onmiddellijk ten goede keren. Zo krijgen we vlugger een groene en gezondere leefomgeving”, aldus nog Pieterjan Beheydt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.