Ook Peegie heeft nu zijn eigen bier

Stijn Couvreur, met een Peegiebier in de hand, en Bram van Mullem. (foto BCR) © (foto BCR)
Redactie KW

Fris en bruin, quadrupel en 12% alcohol, dat is het nieuwste bier van Bram’s Brewery. Hij stelde zijn Peegiebier voor tijdens Peegie Bevert, een wandeltocht van de Maten van Peegie.

1.000 liter, goed voor 3.000 flesjes. Dat is de voorraad die brouwer Bram Van Mullem klaar heeft staan voor de zomer. Een quadrupel is de grote broer van de dubbel en de tripel. Het is een zwaar en donker bier met hoge gisting en narijping op de fles. De grote brouwerijen hebben ondertussen allemaal een quadrupel in hun assortiment en dus kon Bram’s Brewery niet achterblijven.

Het Peegiebier is zijn vierde bier. Het begon met de Roeselaarse Tripel, gevolgd door de Berten en Roeselaars Blond. Het Peegiebier wordt in Roeselare verdeeld door enkele drankenhandels en valt ook te proeven in Café Djings in Beveren.

De Maten van Peegie maakten zondag al kennis met het Peegiebier. Ze wandelden die dag door Beveren. Peegie Bevert heette de culturele en culinaire tocht die hen langs het Verzonken Kasteel, duivenlokaal De Karpel, ‘t klooster van Beveren, ‘t Karakske en de schandpaal bracht om af te sluiten met een fris Peegiebier. (BCR)

Meer info op www.bramsbrewery.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier