Parsidance op de terreinen van de Scouts in Rumbeke is traditioneel het eerste festival van het jaar in Roeselare. Om en bij de 3.000 danceliefhebbers verzamelen er aan een van de vier podia. De volgende editie stond op zaterdag 18 april geprogrammeerd. Nu heeft de organisatie bekend gemaakt dat het festival wordt afgelast.

"In normale omstandigheden hadden we jullie vandaag vol enthousiasme willen aankondigen dat binnen exact één maand Parsidance 2020 opnieuw zou plaatsvinden. Op dit moment moeten we helaas vol tegenzin, maar met voldoende realiteitszin, meedelen dat we deze achtste editie een jaartje zullen opschuiven naar 17 april 2021", klinkt het in een post op Facebook.

"Het is onder huidige omstandigheden niet mogelijk een festival verder efficiënt voor te bereiden en het lijkt ons ook onmogelijk én onverstandig dat er binnen een maand opnieuw massa-evenementen mogen worden georganiseerd. Het festivalterrein krijgt een jaartje rust en ook wij krijgen de kans om ons 13 maanden langer voor te bereiden op jullie komst in 2021. Het kot wordt gegarandeerd te klein!"

Tickets voor deze editie blijven geldig voor de editie in 2021.

De organisatie doet onder het motto #savethesummer nog een oproep om zich aan de maatregelen te houden en zo de zomer alsnog een beetje te redden.

Parsidance op de terreinen van de Scouts in Rumbeke is traditioneel het eerste festival van het jaar in Roeselare. Om en bij de 3.000 danceliefhebbers verzamelen er aan een van de vier podia. De volgende editie stond op zaterdag 18 april geprogrammeerd. Nu heeft de organisatie bekend gemaakt dat het festival wordt afgelast."In normale omstandigheden hadden we jullie vandaag vol enthousiasme willen aankondigen dat binnen exact één maand Parsidance 2020 opnieuw zou plaatsvinden. Op dit moment moeten we helaas vol tegenzin, maar met voldoende realiteitszin, meedelen dat we deze achtste editie een jaartje zullen opschuiven naar 17 april 2021", klinkt het in een post op Facebook."Het is onder huidige omstandigheden niet mogelijk een festival verder efficiënt voor te bereiden en het lijkt ons ook onmogelijk én onverstandig dat er binnen een maand opnieuw massa-evenementen mogen worden georganiseerd. Het festivalterrein krijgt een jaartje rust en ook wij krijgen de kans om ons 13 maanden langer voor te bereiden op jullie komst in 2021. Het kot wordt gegarandeerd te klein!"Tickets voor deze editie blijven geldig voor de editie in 2021.De organisatie doet onder het motto #savethesummer nog een oproep om zich aan de maatregelen te houden en zo de zomer alsnog een beetje te redden.