Ook op kerstdag en nieuwjaarsdag geen Wintergloed in Brugge

Ook op kerstdag en nieuwjaarsdag zal in Brugge het lichtparcours Wintergloed niet doorgaan. Dat besliste de stad maandag na een drukke zondagavond op het lichtparcours. Vorige week werd al een aangepast uurrooster ingevoerd om grote drukte op het parcours te vermijden.

©Davy Coghe Davy Coghe
©Davy Coghe Davy Coghe

“Heel wat mensen kwamen afgelopen weekend genieten van de lichtinstallaties van Wintergloed. We zijn uiteraard blij dat bezoekers afzakken naar onze stad, maar de veiligheid staat nu echter voorop, daarom deze beslissing”, zegt burgemeester Dirk De fauw. Eerder werd al beslist dat Wintergloed op 24, 26, 27, 28, 29 en 30 december en vanaf 4 januari pas om 20 uur start in plaats van 15.30 uur. Ook op 31 december blijft de lichtinstallatie uit.

Los van het aangepaste uurrooster vraagt Brugge aan haar bezoekers om op voorhand de druktebarometer te raadplegen. Wanneer het te druk is, vraagt de stad een bezoek uit te stellen. Op het parcours leiden stewards, gemeenschapswachten en de politie alles in goede banen. Zij grijpen in bij onverantwoorde drukte door wandelrichtingen aan te passen of installaties af te sluiten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.