Ook op de luchthaven van Oostende kan je terecht voor een coronatest

© PM
Hannes Hosten

Het North Sea Aviation Center (NSAC), de terminal voor zakenvluchten op de luchthaven in Oostende, biedt coronatesten aan voor mensen die geen symptomen vertonen of risicocontacten hadden, maar zekerheid willen. “Een dienst aan de regio”, zegt Erik Vermeersch van NSAC.

Iedereen kan zich melden in het NSAC voor een test. Een afspraak hoeft niet, al is het wel handiger. Je kan kiezen tussen een sneltest, met resultaat na een kwartier, en een klassieke PCR-test, die voor analyse naar een labo gaat.

“Wij hebben een eigen medisch team omdat wij ook medische keuringen bieden aan piloten”, legt Erik Vermeersch uit. “Het leek ons dan geen al te grote moeite om mensen ook de kans te bieden om hier een coronatest te laten afnemen. In de regio bestaat die mogelijkheid nog niet.”

Voor de zekerheid

“Ons testcentrum is bedoeld voor mensen die geen last hebben van symptomen en geen hoogrisicocontact hadden, en dus niet naar een triagecentrum worden gestuurd voor een test. As je om de een of andere reden toch wil weten of je al dan niet besmet bent, kan je bij ons terecht. Dat kan zijn omdat je op reis wil vertrekken, iemand wil bezoeken in het ziekenhuis, gehoord hebt dat een collega positief testte…”

Je kan voor een test terecht op het NSAC op dinsdag, woensdag en vrijdag. De laatste weken komen er elke testdag toch 10 tot 20 mensen langs. Voor een sneltest betaal je 70 euro, voor een klassieke PCR-test 50 euro, maar na die test komen er nog 45 euro labokosten bij. (HH)

Meer info op www.nsac.aero of 059 40 18 00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.