“Ook onze schopper in de buik supportert straks mee voor de Duivels”

Alleen bij slecht weer supporteren Stijn en Katja straks thuis vanuit de zetel.© WVH
Alleen bij slecht weer supporteren Stijn en Katja straks thuis vanuit de zetel.© WVH
Redactie KW

Katja Kushnerenko (32) groeide op in Rusland, maar woont nu al twintig jaar in België. Ze reisde naar België samen met haar mama, die hier hertrouwde. Ook Katja zelf vond hier de liefde, voor haar vriend Stijn Geryl (31) én voor het Belgisch voetbal.

Je hoeft Katja dan ook de buitenspelregel niet uit te leggen. “Stijn voetbalde zijn hele jeugd bij Koksijde en is een hevige supporter van Club Brugge”, vertelt ze. “Enkele jaren geleden ging ik eens mee naar een match – vooral om samen te zijn en om er de sfeer op te snuiven – maar ondertussen heb ik zelf ook een abonnement . Nu ga ik altijd mee met de mannen, ook naar het buitenland. Dat zijn onvergetelijke reizen, want die ambiance in de bus en in het stadion is ongezien.”

Geen extreme emotie

Winst of verlies van Club kan mijn dag maken of kraken ”, haakt Stijn in. “Van de Rode Duivels hoop ik natuurlijk ook altijd dat ze winnen, maar bij hen laat ik die extreme emoties achterwege. Ik zal er dus zeker niet van wakker liggen mochten ze straks de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. Zelf zie ik hen overigens stranden in de halve finale, hoewel veel zal afhangen van de fitheid van Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel.”

En Hans Vanaken? “Als supporter van blauw-zwart zou ik het natuurlijk leuk vinden mocht hij mogen spelen, maar de realist in mij gaat daar zeker niet van uit. Ik hoop dat de coach zijn beste ploeg kan opstellen en in dat scenario is Hans een bankzitter .”

Pronostieken

Wie moeten we straks bij de Russen in de gaten houden, volgens Katja? “Daar heb ik eerlijk gezegd geen flauw idee van”, bekent ze. “ Ik ken de ploeg niet, maar ik zal blij zijn met een gelijkspel: 2-2. Niet voor de goede vrede omdat mijn familie in Rusland meeleest, maar omdat de Belgen bij de laatste oefenmatchen geen al te zekere indruk gaven.” Stijn verkiest een herhaling van de WK-match uit 2014. “Toen wonnen we (met 1-0 na een doelpunt in de slotfase van Divock Origi, red.) en dat moet nu zeker ook weer lukken. Schrijf maar op: 3-0. Tegen Denemarken wordt het echter een ander paar mouwen.”

Wellicht steekt het koppel de komende weken geregeld de Veurnestraat over om op het grote scherm in D-Bar de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Om daar effectief met hun bubbel te reserveren, wachten ze echter de weersomstandigheden nog wat af. “ Wij zijn al met drie supporters, want in september verwachten we ons eerste kindje ”, lachen ze. De attributen liggen alvast klaar op de keukentafel, maar het is toch weer even oefenen als de schminkstift wordt bovengehaald. “Hoe was de volgorde van de kleuren nu weer?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.