Ook Ontbijtbar Albrecht strijkt neer in Oostendse Hertstraat

De zaak van Elke is nog in volle opbouw, maar ze is er nu al erg trots op. © GLO
Gillian Lowyck

De Hertstraat lijkt goed op weg om de nieuwste hippe straat in Oostende te worden. De een na de andere zaak strijkt er neer. Waar vroeger de legendarische frituur Cannibal was, vind je vanaf volgende week ontbijtbar Albrecht. “We hopen dat mensen hier de rust vinden waar ze naar op zoek zijn.”

Het verhaal van onderneemster Elke Albrecht (29) start al een hele tijd geleden. “Het was mijn kinderdroom een eigen zaak uit te baten”, vertelt ze. “Na enkele jaren in de marketingsector besloot ik de sprong te wagen. Eerst dacht ik aan een wafelbar in Brugge, maar uiteindelijk koos ik toch voor Oostende. Niet alleen omdat ik hier woon, ook omdat de stad echt wel in mijn hart zit, hoewel ik hier niet geboren ben.”

Trendy

Elke deed een klein onderzoek onder de Oostendenaars. Wat willen zij nu echt? “Zo bleek dat mensen graag iets trendy wilden”, zegt Elke. “Ik vond een pand in de Christinastraat en opende er Albrecht. Het was de bedoeling de zaak maar tijdelijk uit te baten. Ik wilde eerst eens proeven van de sector. Was het wel echt iets voor mij? Een jaar later antwoordde ik nog altijd volmondig ‘ja’ op die vraag.”

De investeringen in het pand aan de Christinastraat bleken te groot, waardoor Elke op zoek ging naar een nieuwe locatie. “Ik heb lang gezocht, maar toen ik dit vond, heb ik niet lang getwijfeld. Iederéén kent de Cannibal. En de Hertstraat is echt wel aan het opleven. We zitten dicht bij de Langestraat, ideaal voor mensen die na het uitgaan een ontbijtje willen. En je hebt hier al de Aperitivo Bar, Lily, Maxzim’s…”

Jazzmuziek

“Sinds juni zijn we hier aan het werken en we hebben echt wel alles veranderd. Mensen zullen de frituur niet meer herkennen. De jazzmuziek die je in de Christinastraat hoorde, blijft behouden, maar voor de rest kiezen we voor een volledig nieuw interieur. Veel licht, iets anders, iets unieks. denk maar aan een bloemenmuur. Zeer Instagrammable“, knipoogt Elke.

Het concept blijft hetzelfde. “We zijn gestart als koffiebar, maar al snel geëvolueerd naar een ontbijtbar. We zullen voortaan ook meer takeaway doen. En wie dat wil, kan de zaak afhuren voor een privéfeest. Je zal hier trouwens niet alleen kunnen ontbijten, ook een lunch staat op onze kaart. We hebben leuke extra’s zoals een roze croissant of een roze chocomelk. We willen dat mensen Albrecht als hun tweede thuis zien.”

Albrecht in de Hertstraat 8 opent op dinsdag 22 oktober. De zaak is open van 9 tot 17 uur en gesloten op maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier