Ook mogelijk om coronatests af te nemen in triagecentrum van Menen

© MPM
Christophe Lefebvre

In het stedelijk zwembad van Menen, dat op 20 maart tot triagecentrum werd omgebouwd, kunnen mensen nu ook terecht voor het afnemen van coronatests.

“België drijft vanaf deze week de testcapaciteit op corona gevoelig op en ons triagecentrum zal hierin een belangrijke, ondersteunende rol spelen”. Burgemeester Eddy Lust speelt met deze beslissing kort op de bal en stelt hiervoor de reeds bestaande infrastructuur ter beschikking. “Het centrum ontving sinds de opening ondertussen al 755 bezoekers”, gaat de burgervader verder.

“De indeling zorgt ervoor dat iedereen onder de veiligste omstandigheden kan werken, een opstelling die ook voor het afnemen van tests zijn nut kan bewijzen. Concreet neemt iedereen die last heeft van symptomen zoals hoesten of koorts meteen contact op met de huisarts. Hij zal al dan niet oordelen of een passage in het triagecentrum noodzakelijk is. Ter plaatse wordt een test afgenomen en in afwachting van de resultaten moeten de betrokken personen zich in quarantaine zetten. Het resultaat wordt door het labo binnen de 24 uur geleverd. Door het triagecentrum op die manier in te zetten, in nauwe samenwerking met het ziekenhuis, kan druk op de COVID-afdelingen zo laag mogelijk worden gehouden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.