Zondag werd Yves Lampaert (27) op indrukwekkende wijze Belgisch kampioen wielrennen in Binche. Zijn overwinning werd diezelfde avond al door een massa fans gevierd in zijn supporterscafé De Wante in Ingelmunster, maar komende donderdag moet het dak er helemaal af.

Op het Marktplein, waar een WK-dorp gebouwd is, zal de boerenzoon uitgebreid in de bloemetjes gezet worden. Om 19.15 uur gaat de huldiging van start.

Zo krijgt de derde wedstrijd van de Rode Duivels in het Ingelmunsterse een gouden randje en de festiviteiten rond Yves Lampaert zullen ongetwijfeld opnieuw een massa volk naar het Marktplein lokken.

Strafste der Belgen, maar dat wist ik al lang!! BAM, Lampie! Proud of you!

A post shared by Linde Merckpoel (@lindemerckpoel) on

Om de menigte compleet gek te krijgen, zakt ook Linde Merckpoel van Studio Brussel af naar Ingelmunster. Zij volgt Lampaerts carrière al een tijdje op de voet en de tweede zijn ondertussen goed bevriend met elkaar. Na zijn tweede overwinning in Dwars Door Vlaanderen gingen Yves en Linde al samen een spaghetti eten in café Carlito's in Tielt, nu vereert ze Ingelmunster met een bezoekje.

Tijdens de vorige wedstrijd tegen Tunesië waren er al 3.000 supporters van de partij. Benieuwd hoeveel fans 'De Stier van Ingelmunster' op de been zal brengen.