Ook Lichtervelde zomert straks West-Vlaams

Lichtervelde is een van de 64 gemeenten die West-Vlaams zomert. © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Lichtervelde is een van de 64 gemeenten die straks West-Vlaams zomeren. Onder de noemer van ‘#8810congé – Ik zomer West-Vlaams’ bundelen verschillende gemeentelijke diensten de krachten voor een lokale zomerse beleving.

In haar zitting van donderdag 18 juni heeft de deputatie van de provincie West-Vlaanderen 64 gemeentelijke voorstellen goedgekeurd voor een West-Vlaamse zomer met extra beleving op een coronaveilige manier.

Dit gemeentelijk aanbod wordt, samen met tal van provinciale activiteiten en uittips die eveneens coronaproof zijn, op de website www.ikzomerwestvlaams.be. De provincie trekt een euro per inwoner uit, in totaal komt dit neer op 1,2 miljoen euro. De West-Vlaamse zomer duurt van juli tot oktober.

Speciale zomer

In Lichtervelde wordt de campagne ‘#8810congé – Ik zomer West-Vlaams’ opgezet. “Met deze campagne zetten we de troeven die Lichtervelde heeft extra in de verf en willen we het merk ‘#8810congé – Ik zomer West-Vlaams’ promoten door het aanbieden van extra activiteiten”, klinkt het.

“De programmatie van de verschillende diensten zoals Lokale Economie, Communicatie, Cultuur, Toerisme, Jeugd, Bibliotheek, Erfgoed, Huis van het Kind en Sport verbinden we zodat er van de zomer 2020 iets speciaals maken. De lokale handelaars, jongeren, kinderen, senioren, sportievelingen en verenigingen worden betrokken bij deze acties. De acties worden aangevuld met reguliere coronaproof acties die ook in het zomerkleedje worden gegoten. In juli gaat de fotozoektocht terug van start. Er komen speelimpulsen in de gemeente, je kan klimmen aan het zwembad, via een lusje naar de pleintjes in Lichtervelde wandelen.”

Kabouterzoektocht

De sportdienst gaat on the move en organiseert op enkele pleintjes en buurten sport en spel op verplaatsing. Het Huis van het Kind maakt uitleenbare speelkoffers en gaat er in het begin van de vakantie en op het einde van de vakantie mee op toer. Voor de kinderen is er een stripverhalenzoektocht en de kleinsten kunnen aan de slag met een heuse kabouterzoektocht.

“We hebben aandacht voor de korte keten en zetten de lokale handelaar in the picture. De brochures over wandelen, fietsen en toerisme in Lichtervelde worden in een nieuw jasje gestoken. Kortom, er is elke week wel iets te beleven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier