Ook lang aanschuiven aan Actionwinkel in Menen

De karren worden ontsmet. © foto CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Aanschuiven! Geen woord omschrijft de eerste dag van de heropening van de handelszaken in Menen. Aan het Actionfiliaal in de Noordstraat liep de wachttijd op tot meer dan een uur. “De klanten respecteren wel alle regels die er werden opgelegd, het lijkt erop dat men ondertussen beseft dat het niet anders kan”, horen we bij de filiaalverantwoordelijke.

Een lange rij wachtenden, klaar om voor het eerst in maanden opnieuw de winkels te kunnen betreden. Het was een beeld dat doorheen de grensgemeente kon worden opgemerkt. Aan het Actionfiliaal, dat pal aan de grens ligt, was de aanschuivende menigte al van ver te zien. “Het ziet er inderdaad naar uit dat ik nog niet meteen binnen ben, maar ik kom spullen halen om de kinderen bezig te houden, dus het wordt nog even tanden bijten”, zucht een wachtende vader wanneer hij opnieuw een stapje vooruit mag.

“Volgens de geldende regels mogen we hier maximaal 25 mensen binnen laten”, klinkt het bij de filiaalverantwoordelijke. “Vandaar ook dat hier zo’n rij wachtenden staat. Onder normale omstandigheden kunnen al die mensen meteen binnen, nu niet.” De afgelopen dagen werd het filiaal compleet coronaproof gemaakt, zo blijkt. “We maakten een systeem met wandelrichtingen, onze kassa’s werden afgescheiden zodat onze mensen er veilig kunnen werken en aan de hand van ontsmette karren kunnen we bijhouden hoeveel mensen aanwezig zijn.”

Het zijn moeilijke tijden, maar samen kunnen we er doorheen

De manager prijst wel de discipline van de klanten. “De eerste mensen stonden al te wachten nog voor de deuren werden geopend. Ondertussen bedraagt de wachttijd ongeveer een uur maar alle wachtenden berusten hierin. Het verloopt erg respectvol en de mensen houden zich ook aan de regels van social distancing. Verplicht een mondmasker dragen hoeft voor onze klanten vooralsnog niet. Ons personeel werd er wel mee uitgerust. Iedere gebruikte kar wordt telkens ontsmet zodat ook onze klanten in alle veiligheid hun aankopen kunnen doen en iedereen mag slechts 30 minuten in de winkel blijven. Het zijn moeilijke tijden, maar samen kunnen we er doorheen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier