Ook Labadoux in Ingelmunster wordt dit jaar afgelast

Thomas Dubois

De organisatie van Labadoux heeft laten weten dat het festival dit jaar door het coronavirus niet zal plaatsvinden. Het festival zou het eerste weekend van mei plaatsvinden. Op de affiche stonden onder meer Tourist LeMC, Milow en Dotan.

Labadoux zou normaal op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 mei 2020 plaatsvinden, maar door het coronavirus gaat dit nu niet door. “We hebben besloten het doek te laten vallen over het komende festival. Gezien de opmars van het coronavirus zijn we genoodzaakt deze beslissing te nemen, uit zorg voor onze medewerkers en artiesten, onze bezoekers en gasten”, horen we van organisator Carl Windels.

“Een tijd lang hebben we de hoop gekoesterd dat het festival alsnog zou kunnen doorgaan, maar met de gegevens waarover we nu beschikken zou het echt onverantwoord zijn dit wel te doen. Bovendien komt door de huidige coronamaatregelen de praktische organiseerbaarheid van het festival steeds meer in het gedrang.”

“Maar niet getreurd…. We doen ons uiterste best de 32ste editie in de vorm zoals die nu in de steigers staat maximaal te schuiven naar volgend jaar. Noteer dus 7-8-9 mei 2021 in jullie agenda.”

“Met het bestuur en diverse werkgroepen werd al heel hard gewerkt aan de voorbereiding van het festival. We willen elk van hen oprecht bedanken voor alle geleverde inspanningen en de vriendschap die dit met zich mee bracht. We willen ook graag iedereen bedanken die zich reeds engageerde naar Labadoux te komen, te sponsoren, vrijwilliger te worden,… om er samen met alle artiesten een mooi festival van te maken. Maar geen nood dus, uitgesteld is niet verloren.”

“We danken iedereen voor het begrip. Laten we ons nu samen richten op het respecteren van alle voorzorgsmaatregelen zodat we het coronavirus spoedig aan banden kunnen leggen.”

“Voor wie thuis zit wensen we veel muziek en sfeer toe om de tijd te vullen, gedragen op de tonen van onderlinge vriendschap, want daar staat Labadoux voor”, besluiten ze.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.