Ook Kuurnse kleuterjuf test positief: 85 kleuters van twee scholen in quarantaine

Net als in de Kortrijkse basisschool Kinderland testte ook in de Vrije Kleuterschool in Kuurne een juf positief op het coronavirus. Vijf kleuterklassen verdeeld over de afdelingen in de Kortrijksestraat en de Boomgaardstraat moeten afhankelijk van het laatste contact met de juf in quarantaine. In totaal gaat het om 85 jongens en meisjes.

Vijf klassen van de Vrije Kleuterschool in Kuurne moeten een week in quarantaine. © Olaf Verhaeghe

De juf bewegingsleer van de Vrije Kleuterschool testte vorige week vrijdag positief op het coronavirus. Omdat ze met verschillende klassen op twee afdelingen, zowel in de Kortrijksestraat als in de Boomgaardstraat, in contact kwam, werden uit voorzorg 85 kleuters preventief in quarantaine geplaatst.

“De juf vertoont geen symptomen, maar bleek dus wel positief te testen”, klinkt het bij het schoolbestuur. “We hebben daarop alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en beslist om vijf klassen afhankelijk van het laatste contact met de juf in kwestie tijdelijk thuis te houden.” Eén klas kan na een week quarantaine woensdag al opnieuw naar school, donderdag mogen de lessen in de Boomgaardstraat opnieuw opstarten. “De laatste getroffen klassen beginnen volgende week maandag”, aldus het schoolbestuur nog.

Vrijdagavond, vlak voor het kermisweekend, werden alle betrokken ouders al op de hoogte gebracht van de besmetting bij de juf bewegingsleer. Dat de kleutertjes het dit jaar zonder kermis zouden moeten stellen, zorgde op veel plaatsen uiteraard voor traantjes. “Wij hadden het ook liever anders gezien, maar we moeten nu eenmaal de maatregelen correct opvolgen”, klinkt het nog bij de Vrije Kleuterschool. “In het licht van de stijgende cijfers kunnen positieve tests ook op scholen jammer genoeg niet worden uitgesloten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.