Ook Kuurne maakt meest recente coronacijfers meteen bekend op eigen website

© belga
Olaf Verhaeghe

Net als de stad Kortrijk zal ook buurgemeente Kuurne de meest recente coronacijfers dagelijks publiceren op de gemeentelijke website. Burgemeesters en gemeentediensten hebben sinds vorige week vrijdag toegang tot de Zorgatlas, een online tool die tot op wijkniveau weergeeft waar nieuwe besmettingen opduiken.

Hoewel de gemeente Kuurne al weken groen kleurt en er de voorbije twee maanden amper acht nieuwe besmettingen opdoken, blijft burgemeester Francis Benoit (CD&V) heel aandachtig. Sinds vrijdag heeft hij net als alle burgemeesters en gemeentelijke administraties van Vlaanderen toegang tot de zogenaamde Zorgatlas van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

In die online tool kunnen gemeentebesturen de meest recente besmettingscijfers raadplegen en dat tot op wijkniveau. Een stuk specifieker dus dan de dashboards van Sciensano waar altijd enkele dagen vertraging op zit. In het licht van transparantie en in navolging van de stad Kortrijk zal de gemeente Kuurne vanaf donderdag dagelijks een update van de lokale coronacijfers op de gemeentelijke website publiceren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.