Ook Kuurne laat geen bezoek toe in woonzorgcentra: “Hopelijk volgt Vlaanderen”

© Getty Images/Maskot
Olaf Verhaeghe

Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V) en schepen van Welzijn Bram Deloof (N-VA) nemen zich voor, om net als in Kortrijk, geen bezoek toe te laten in de woonzorgcentra in de gemeente. “Het is onverantwoord om de deur van de woonzorgcentra op een kier te zetten”, klinkt het.

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad werd beslist om één vaste bezoeker per bewoner in een woonzorgcentrum toe te laten. Die bezoekregeling werd lang niet overal op gejuich onthaald. Ook het gemeentebestuur van Kuurne geeft aan om bezoek in de Kuurnse woonzorgcentra toch te verbieden.

“Na overleg met collega-burgemeester, W13 en schepen van Welzijn Bram Deloof ben ik van plan om een vaste bezoeker niet toe te laten”, zegt burgemeester Francis Benoit. “In een crisis waar de nood van zorg, materiaal en begeleiding zo groot is, vinden we het onverantwoord de deur van de woonzorgcentra op een kier te zetten.”

De Kuurnse burgemeester heeft begrip voor de eenzaamheid, maar pleit voor andere oplossingen. “Zelfs gezonde mensen binnenlaten, houdt risico’s in. Velen zijn nog niet getest. Ik wil het virus simpelweg niet binnenlaten. Ik hoop dat verder overleg resulteert in een vastberaden standpunt en dat Vlaanderen alsnog een algemeen verbod uitvaardigt. Zo moeten we geen 300 aparte burgemeestersbesluiten nemen. Ik reken op Vlaanderen…”, aldus de burgemeester.

Francishttps://www.facebook.com/francis.benoit1https://www.facebook.comFacebook1

In overleg met collega burgemeesters ,W13 , schepen welzijn Bram Deloof om de maatregel om een vaste bezoeker toe te…

Geplaatst door Francis Benoit op Woensdag 15 april 2020

rich1.0https://www.facebook.com/francis.benoit1/posts/10218748712163603552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.