Het Kortrijkse stadhuis is vanaf morgen enkel nog toegankelijk op afspraak voor dringende en noodzakelijke dienstverlening. Dat laat het stadsbestuur zonet weten. Het gaat dan bijvoorbeeld over zaken als de aangifte van een geboorte, omdat die gebonden is aan een wettelijke termijn.

Dat geldt voor de dienstverlening aan de balies (identiteitskaarten, rijbewijzen, aanvraag van (bouw)vergunningen, ...., maar ook voor de onthaalbalie 1777 (waar je normaal geen afspraak nodig hebt). Een afspraak maken op voorhand kan bovendien enkel nog via het nummer 1777 en niet meer via de website. Niet-dringende afspraken worden uitgesteld. "We vragen ook om zoveel mogelijk alleen te komen en kinderen thuis te laten", klinkt het ook nog.

Welke dingen dan als dringend gelden zal zaak per zaak bekeken worden. "Vandaar dat mensen telefonisch contact kunnen opnemen. Maar we vragen ook hier dat mensen hun gezond verstand gebruiken. Denk je erover om je tuinhuis te verbouwen deze zomer? Kom dan nu niet informeren voor je bouwaanvraag."

Oorspronkelijk beloofde het stadsbestuur de dienstverlening op het stadhuis volledig draaiende te houden. "Maar ondertussen zijn er al te veel mensen uitgevallen op onze dienst", klinkt het. "Ze zijn zelf ziek of zitten met zieke familieleden waardoor ze moeten thuisblijven. Als we de komende weken de noodzakelijke dienstverlening willen garanderen, dan is dit de enige oplossing. We kunnen niet anders." De stad benadrukt wel dat wie met vragen zit nog steeds terecht kan op het nummer 1777. Veel andere steden namen gelijkaardige maatregelen.

(Annelies Nollet)

Het Kortrijkse stadhuis is vanaf morgen enkel nog toegankelijk op afspraak voor dringende en noodzakelijke dienstverlening. Dat laat het stadsbestuur zonet weten. Het gaat dan bijvoorbeeld over zaken als de aangifte van een geboorte, omdat die gebonden is aan een wettelijke termijn.Dat geldt voor de dienstverlening aan de balies (identiteitskaarten, rijbewijzen, aanvraag van (bouw)vergunningen, ...., maar ook voor de onthaalbalie 1777 (waar je normaal geen afspraak nodig hebt). Een afspraak maken op voorhand kan bovendien enkel nog via het nummer 1777 en niet meer via de website. Niet-dringende afspraken worden uitgesteld. "We vragen ook om zoveel mogelijk alleen te komen en kinderen thuis te laten", klinkt het ook nog.Welke dingen dan als dringend gelden zal zaak per zaak bekeken worden. "Vandaar dat mensen telefonisch contact kunnen opnemen. Maar we vragen ook hier dat mensen hun gezond verstand gebruiken. Denk je erover om je tuinhuis te verbouwen deze zomer? Kom dan nu niet informeren voor je bouwaanvraag." Oorspronkelijk beloofde het stadsbestuur de dienstverlening op het stadhuis volledig draaiende te houden. "Maar ondertussen zijn er al te veel mensen uitgevallen op onze dienst", klinkt het. "Ze zijn zelf ziek of zitten met zieke familieleden waardoor ze moeten thuisblijven. Als we de komende weken de noodzakelijke dienstverlening willen garanderen, dan is dit de enige oplossing. We kunnen niet anders." De stad benadrukt wel dat wie met vragen zit nog steeds terecht kan op het nummer 1777. Veel andere steden namen gelijkaardige maatregelen. (Annelies Nollet)