"We voelen heel veel solidariteit in Kortrijk en lanceren daarom in navolging van andere steden een #KortrijkHelpt. Heb jij een idee om anderen te helpen of wil je bijspringen waar je kan? Stad Kortrijk bundelt alle voorstellen en verbindt vrijwilligers en initiatieven", klinkt het.

Schepen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) tracht het initiatief wat te coördineren. "Concreet proberen we via de stad de juiste vrijwilliger aan de juiste vragende partij te koppelen", laat zij weten. "We voelen dat daar veel vraag en aanbod is. Een paar projecten kwamen al in de kijker, maar er zijn er nog veel meer die onderbelicht bleven. Daarom gaan wij nu onze vrijwilligerswerking open trekken en al die initiatieven trachten te coördineren."

Het zijn de medewerkers van het stadhuis die zullen instaan voor die taak. "Er komt inderdaad heel wat werk bij kijken", aldus de schepen. "We hebben een medewerker die onze 1.800 vrijwilligers van het OCMW en de dienstencentra coördineert. Die persoon neemt het voortouw. Daarnaast springen mensen van de wijkteams en onze gebiedswerkers bij. Zij hebben nu immers een kleinere werklast omdat ze minder in contact mogen komen met mensen.

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Ben je bezig om een project op poten te zetten? Verveel je je steendood binnenshuis?Meld je dan hier aan: https://www.kortrijk.be/kortrijkhelpt

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voor je aan de slag mag als vrijwilliger: je bent tussen de 16 en 60 jaar oud, je hebt een goede algemene gezondheid, je vertoont geen ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts, je bent recent niet in het risicogebied geweest, je hebt recent geen contact gehad met mensen die in het risicogebied zijn geweest en je ben niet zwanger.

(Annelies Nollet)

"We voelen heel veel solidariteit in Kortrijk en lanceren daarom in navolging van andere steden een #KortrijkHelpt. Heb jij een idee om anderen te helpen of wil je bijspringen waar je kan? Stad Kortrijk bundelt alle voorstellen en verbindt vrijwilligers en initiatieven", klinkt het. Schepen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) tracht het initiatief wat te coördineren. "Concreet proberen we via de stad de juiste vrijwilliger aan de juiste vragende partij te koppelen", laat zij weten. "We voelen dat daar veel vraag en aanbod is. Een paar projecten kwamen al in de kijker, maar er zijn er nog veel meer die onderbelicht bleven. Daarom gaan wij nu onze vrijwilligerswerking open trekken en al die initiatieven trachten te coördineren." Het zijn de medewerkers van het stadhuis die zullen instaan voor die taak. "Er komt inderdaad heel wat werk bij kijken", aldus de schepen. "We hebben een medewerker die onze 1.800 vrijwilligers van het OCMW en de dienstencentra coördineert. Die persoon neemt het voortouw. Daarnaast springen mensen van de wijkteams en onze gebiedswerkers bij. Zij hebben nu immers een kleinere werklast omdat ze minder in contact mogen komen met mensen.Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Ben je bezig om een project op poten te zetten? Verveel je je steendood binnenshuis?Meld je dan hier aan: https://www.kortrijk.be/kortrijkhelptEr zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voor je aan de slag mag als vrijwilliger: je bent tussen de 16 en 60 jaar oud, je hebt een goede algemene gezondheid, je vertoont geen ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts, je bent recent niet in het risicogebied geweest, je hebt recent geen contact gehad met mensen die in het risicogebied zijn geweest en je ben niet zwanger. (Annelies Nollet)