Ook Kom Op Tegen Kanker Waregem houdt digitale plantjesverkoop

Saidjah Pijlijser. © HDV
Redactie KW

Door de coronacrisis heeft Kom Op Tegen Kanker (KOTK) beslist om geen traditionele nationale plantjesverkoop te houden. Het bekende beeld van de verkopers van azalea’s op de parking van de supermarkten zal er dus dit jaar niet zijn.

Wel wordt er gewerkt met een online plantjesverkoop. Mensen kunnen hun plantje bestellen en betalen via plantjesweekend.be. Wat de levering betreft, kan men kiezen uit thuislevering (mits meerprijs), afhaling in een Aveve-winkel of een afhaalpunt. Het tijdstip van afhaling kies je zelf.

“Voor de afhaalpunten werken we met vrijwilligers. We hebben het vrijzinnig centrum Poincaré in de Stormestraat opnieuw als centraal punt gekozen en daarnaast twee extra afhaalpunten voorzien bij vrijwilligers, waaronder eentje bij mij thuis in Desselgem. Zo hoeven mensen niet al te ver te gaan om hun plantjes af te halen”, zegt Saidjah Pijlijser, coördinator van KOTK Waregem.

Website even plat

Naast de online plantjesverkoop is Curieus Waregem in principe ook terug te vinden op de Zaterdagmarkt, aan de Colruyt in Waregem, in het VC Poincaré, van deur tot deur en soms aan de Okay in Desselgem. Dat gaat dus allemaal niet door. Ondanks de atypische manier van verkopen, heeft Saidjah er een goed oog op. “Ik krijg veel reactie, dus de verkoop zit goed. De website lag vorige week vrijdag zelfs even plat omdat het te druk werd. Mochten er mensen zijn die het moeilijk hebben met het online aankopen, helpen we hen graag door voor hen een plantje te bestellen.”

(GDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier