Ook kappers hebben recht op de coronahinderpremie. Dat meldt Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V), die verwijst naar de beslissing van de federale regering dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Op die manier kunnen ook zij een beroep doen op de premie van 4.000 euro. "Wie verplicht de onderneming of winkel moet sluiten krijgt een premie van 4.000 euro, nu zullen dus ook kappers daar recht op hebben. Het is goed dat die duidelijkheid er nu is", vindt Hilde Crevits.

Hilde Crevits kon bevestigen dat ook kappers straks recht hebben op een hinderpremie., BELGA
Hilde Crevits kon bevestigen dat ook kappers straks recht hebben op een hinderpremie. © BELGA

De federale regering besliste dinsdag tijdens een elektronische ministerraad dat voortaan ook kappers verplicht moeten sluiten. Zij konden tot nog toe open blijven als ze in hun zaak maar één klant per keer zouden ontvangen, op afspraak, en met maximaal respect voor regels inzake social distancing. Deze uitzondering zal vanaf vannacht, middernacht, niet meer gelden. De sluiting geldt tot en met 5 april.

Francesco Vanderjeugd is opgetogen. "Ik heb nooit die regel begrepen dat kappers wel open mochten of moesten blijven. Met alle respect voor mijn eigen job en sector, maar wij zijn niet levensnoodzakelijk. Bovendien was het praktisch niet werkbaar. Je moet rekening houden met de 'social distancing', maar een kapper kan toch geen anderhalve meter van zijn klant staan. Bovendien moest iedereen op afspraak werken en mocht je dus maar met twee in het salon aanwezig zijn. Maar als je 20 verschillende mensen per dag ziet, is dat 20 keer een gevaar op besmetting. Bovendien kun je het als kapper ook doorgeven aan je klanten. Het gezond verstand heeft gezegevierd."

Zelf had Francesco Vanderjeugd al langer zijn salon gesloten. "Ik sta er niet vaak zelf meer, het is mijn medewerkster die daar de zaak dagelijks runt. Maar voor de veiligheid van mijn team en mijn klanten, hebben we dus gesloten. Ik ben vooral blij dat er nu duidelijkheid is."

Ook kappers hebben recht op de coronahinderpremie. Dat meldt Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V), die verwijst naar de beslissing van de federale regering dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Op die manier kunnen ook zij een beroep doen op de premie van 4.000 euro. "Wie verplicht de onderneming of winkel moet sluiten krijgt een premie van 4.000 euro, nu zullen dus ook kappers daar recht op hebben. Het is goed dat die duidelijkheid er nu is", vindt Hilde Crevits.De federale regering besliste dinsdag tijdens een elektronische ministerraad dat voortaan ook kappers verplicht moeten sluiten. Zij konden tot nog toe open blijven als ze in hun zaak maar één klant per keer zouden ontvangen, op afspraak, en met maximaal respect voor regels inzake social distancing. Deze uitzondering zal vanaf vannacht, middernacht, niet meer gelden. De sluiting geldt tot en met 5 april.Francesco Vanderjeugd is opgetogen. "Ik heb nooit die regel begrepen dat kappers wel open mochten of moesten blijven. Met alle respect voor mijn eigen job en sector, maar wij zijn niet levensnoodzakelijk. Bovendien was het praktisch niet werkbaar. Je moet rekening houden met de 'social distancing', maar een kapper kan toch geen anderhalve meter van zijn klant staan. Bovendien moest iedereen op afspraak werken en mocht je dus maar met twee in het salon aanwezig zijn. Maar als je 20 verschillende mensen per dag ziet, is dat 20 keer een gevaar op besmetting. Bovendien kun je het als kapper ook doorgeven aan je klanten. Het gezond verstand heeft gezegevierd."Zelf had Francesco Vanderjeugd al langer zijn salon gesloten. "Ik sta er niet vaak zelf meer, het is mijn medewerkster die daar de zaak dagelijks runt. Maar voor de veiligheid van mijn team en mijn klanten, hebben we dus gesloten. Ik ben vooral blij dat er nu duidelijkheid is."