Ook Jong Vijve heeft kunstgrasterrein met parkzone, Desselgem volgt

Schepenen Kristof Chanterie, Jo Neirynck en Philip Himpe bij de looppiste in de groen ingerichte parkzone die door een afsluiting wordt gescheiden van het kunstgrasveld van Jong Vijve. © DJW
Redactie KW

In navolging van Waregem en Beveren-Leie heeft nu ook Jong Vijve een kunstgrasveld. De stad investeerde iets meer dan 700.000 euro. Straks opent het stadsbestuur een gelijkaardig terrein in Desselgem.

Grote blikvanger van het afgeronde project is de groene parkzone die aansluit op het kunstgrasveld en enkel afgescheiden is door een hoge afsluiting. “Dankzij deze zone worden de woonwijken in de onmiddellijke buurt betrokken bij Jong Vijve”, weet schepen van Sport Kristof Chanterie. “Op dit perceel van 8.000 vierkante meter vind je een looppiste voor iedereen die er enkele rondjes wil lopen. Die verbindt de twee woonzones en hebben evenveel invalswegen zodat je vanuit verschillende ingangen er gebruik kunt van maken. Daarnaast heb je veel groen, met een vijver en ook enkele speelelementen voor de kinderen. Voor wie er eventjes wil verpozen zijn er enkele zitbanken. Er is ook een ligweide en er moeten nog enkele toestellen bij voor de Fit-O-Meter. Alles samen is deze parkzone het perfecte sluitstuk van de voetbalterreinen van Jong Vijve en tegelijk de aansluiting voor de woonzones.”

In de richting van de Meidoornstraat en de Milleniumstraat zal de stad dit groene park verder uitbreiden. “Da’s zeker de intentie. De bewoners zullen opnieuw inspraak krijgen. Wij gaan participatiemomenten organiseren en luisteren naar voorstellen en wensen. Op basis daarvan wordt een ontwerp uitgewerkt voor de toekomstige groene uitbreiding van deze parkzone”, aldus schepen Chanterie.

Aangepaste regels

Zeker voor de jeugdteams van Jong Vijve is het een goeie zaak dat zij dankzij deze investering niet alleen intensiever de infrastructuur mogen gebruiken, maar dat zowel de trainingen als de wedstrijden beter worden gespreid. Wel had de voetbalvereniging gehoopt dat er ook nog op een ander terrein officiële jeugdwedstrijden konden gespeeld worden. Maar dat is niet mogelijk omdat het niet volledig beantwoordt aan de nieuwste regelgeving.

“Dat is niet gemakkelijk”, legt schepen Philip Himpe uit. “Zelf was ik in het verleden nauw betrokken bij de werking van Racing Waregem. Ook toen bleek dat de regels seizoen na seizoen werden aangepast, dat er weer iets nieuws nodig bleek. Het is vrijwel onmogelijk om dat allemaal om de twaalf maanden weer aan te passen.”

Het terrein waarvan sprake is perfect bespeelbaar maar niet voor officiële jeugdwedstrijden. “Maar er zijn wel alternatieven”, haalt de schepen aan. “Zo kan de jeugd wedstrijden spelen op het kunstgras. Ook op een ander terrein is dat mogelijk.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.