Ook jaarlijkse KNOFlook-kunstroute geannuleerd

De nieuwe werkgroep: Johan Lapere, Nancy Geeroms, Sven Bossu, Matias Vandenbossche, Hilde Vernou, Marleen Marquant, Els Dresselaers, Marijke Rummens en Patrick Verhulle. Ronny Claeys ontbreekt op de foto. © (Foto NOM)
Redactie KW

Na de opschorting van de Tinekesfeesten zelf, nam ook de KNOFlook-werkgroep de beslissing om de KNOFlook-kunstroute dit jaar niet te laten plaatsvinden. “Het is helaas onmogelijk om te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften”, vertelt voorzitter Matias Vandenbossche.

KNOFlook staat voor Kunst Naast Ons Feest look en wordt ieder jaar georganiseerd in de rand van de Heulse Tinekesfeesten. 25 tot 30 kunstenaars stellen tentoon in 10 à 15 locaties. Dit in openbare gebouwen, particuliere woningen en tuinen. Vorig jaar werd de 20ste editie gevierd met onder meer de aankleding van de muur van café Kameleon door een graffiti-artist van The Crystal Ship. Elk jaar vinden zo’n 1500 bezoekers de weg naar de Heulse kunstroute.

Aangezien de werkgroep streeft naar een optimale, veilige kunstbeleving is beslist om de Heulse kunstroute met een jaar te verdagen. “Na lang twijfelen hebben we dan toch de knoop moeten doorhakken om KNOFlook dit jaar te annuleren. Er was te veel onzekerheid en we konden helaas niet voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften zodat we de veiligheid van de bezoekers en kunstenaars niet konden garanderen.” zegt Matias. “We willen geen risico’s nemen in het kader van het algemeen belang.” Daarmee valt het doek definitief over alle Tinekesfestiviteiten. De vernieuwde KNOFlook-werkgroep zal hierdoor een jaar moeten wachten om met kunst naar buiten te treden.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier