Ook inwoners van Wervik dragen hun steentje bij voor de slachtoffers van het noodweer

de oproep van Brian Noyelle viel alvast niet in dovemansoren. © LV
Redactie KW

De inzamelactie voor de slachtoffers van de overstromingen in de Ardennen werd zaterdagvoormiddag op de Steenakker in Wervik een bijzonder groot succes. Het was een komen en gaan van inwoners met heel wat hulp. Zelfs van over de landsgrens. Daarvoor zorgden Wervicq-Sud en Comines France. “Er is hier een positieve chaos”, lacht Brian Noyelle, één van de initiatiefnemers. “Ik had nooit gedacht dat onze oproep voor zo’n impact zou zorgen.”

Op de grootste centrumparking van de Tabaksstad was het in die paar uren werkelijk een overrompeling. “Het gebaar van al die mensen is alvast zeer sympathiek”, aldus Brian die opgroeide in Wervik en nu in Dadizele woont. “Met de droge voeding vertrekken we vandaag (zaterdag dus) naar La Roche. Eventueel leveren we ook nog in Verviers.”

Meubels

Er daagden ook mensen op met meubelen maar die werden doorverwezen naar de inzamelplaats in Heule waar er een oplegger stond. “We zouden de komende dagen graag nog een inzamelactie voor enkel meubilair organiseren”, zegt Brian. “We hadden aan de stad een opslagplaats gevraagd maar daarvoor was het te vroeg dag om dat in orde te brengen.”

Brian en enkele vrienden deden met succes ook een oproep voor camionettes en vrachtwagens. Ook de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis tekende present met een ambulance en aanhangwagen. “We gaan het allemaal leveren in Heule”, zegt voorzitter Ton Mulder. “Zo’n respons van de inwoners had ik niet verwacht. Wat er gebeurde is verschrikkelijk. Door mijn verleden bij de schaatsfederatie heb ik veel vrienden in Luik en omgeving. Bij sommigen stond het water 2,5 meter in huis.” Ook de lokale politie Arro Ieper werkte mee. Mario Debrouwere tekende present. Een combi zat bomvol met hulpgoederen.

Ook burgemeester draagt steentje bij

Waarnemend burgemeester Sonny Ghesquière (Vooruit) had ook enkele dozen en zakken mee. “Ik ben blij dat die zeer grote solidariteit er is en onze bevolking nog het hart op de juiste plaats heeft”, benadrukt hij. “Het is een overrompeling. De camionetten en vrachtwagens zitten tot in de nok vol. Onze zuiderburen uit Wervicq-Sud en Comines France zorgden ook voor een zeer mooi gebaar.”

De stad Wervik zorgde voor een vrachtwagen en camionette. Ook Transport Louwyck uit Komen en Decotra Transport uit Tielt zorgde voor vervoer. Kenny Vandesonneville van PV Rent in Menen zette drie camionettes in en zorgde in eigen stad ook voor een inzameling. Alles in samenwerking met Belgian Aid?

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten