Ook inwoners van Komen schieten slachtoffers van wateroverlast te hulp

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De overstromingen en het menselijke drama dat eruit voortvloeide, raakte zowat iedere Belg. Overal werden acties op poten gezet om de slachtoffers te helpen en ook in Komen trok een vlaag van solidariteit zich op gang. 15 Komenaars, waaronder de burgemeester, trokken gisteren richting Houyet om er te helpen met de opkuiswerken.

Op een ontiegelijk vroeg uur, met borstels in de hand en rubberen bottines aan de voeten, stapten 15 Komenaars op een bus die de gemeente had opgevorderd. Via sociale media werden helpende handen gezocht, een oproep die niet in dovemansoren viel.

Overweldigend

“De actie werd in geen 24 uren op poten gezet en de reactie was overweldigend” klinkt het bij Komens burgemeester Alice Leeuwerck. Zelf was ze 1 van de vrijwilligers die, samen met haar partner, richting Houyet trok.

“We kennen de kleine gemeente allemaal omdat het een populaire startplaats is voor de vele kajaktochten die er worden georganiseerd. We kennen er de mensen dan misschien wel niet persoonlijk, dergelijk drama is iets wat grensoverschrijdend is. Het zijn ronduit ijzingwekkende taferelen en als mens kunnen we daar niet stil blijven zitten.”

“Houyet kende dan wel geen dodelijke slachtoffers, het leed is er daarom niet minder door. We gaan er, met borstels en emmers in aanslag, helpen om de straten en huizen schoon te maken. Wie nood heeft aan een luisterend oor of een andere vorm van hulp is ook meer dan welkom. Om de actie te stroomlijnen namen we contact met de burgemeester van Houyet, die onze hulp meer dan op prijs kon stellen.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier