Ook in Tielt kan er vanaf 9 juni opnieuw recreatief gezwommen worden: “Maar er is nood aan vernieuwing”

Hedwig Verdoodt is de toekomst van het zwembad aan het bekijken.©Wouter Meeus foto WME
Hedwig Verdoodt is de toekomst van het zwembad aan het bekijken.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Vanaf 9 juni mag je opnieuw recreatief zwemmen in het Tieltse zwembad. Na maanden van baantjes trekken kan er dus opnieuw waterpret beleefd worden door jong en oud.

Sinds vorig jaar in maart ligt het leven quasi stil voor veel sporters. Enkel de sporten buiten konden doorgaan en voor volwassenen viel er indoor bijzonder weinig te beleven. Ook de zwembaden moesten mee met de maatregelen en waren vorig jaar volledig tot deels gesloten. Sinds 7 december 2020 is het zwembad van Tielt weer open, maar met strenge voorwaarden. Enkel baantjes zwemmen is toegelaten, er moet gereserveerd worden en er mogen maximaal 24 zwemmers tegelijkertijd aanwezig zijn. Op 9 juni komt er eindelijk verandering in en wordt recreatief zwemmen opnieuw toegelaten.

“De verplichte sluiting vorig jaar hebben we handig kunnen combineren met het jaarlijks onderhoud van het zwembad”, aldus Hedwig Verdoodt, schepen van Sport. “Normaal plannen we die sluiting van twee weken ook in naar het einde van het jaar toe. Vorig jaar werd de zwemcapaciteit verdeeld in groene, oranje en rode zones, maar wij zijn nooit in de rode zone terechtgekomen. Vanaf 9 juni mogen we dus weer wat versoepelen. Dat houdt in dat er een persoon per tien vierkante meter binnen mag in het zwembad. Vanaf 1 juli komt de capaciteit dan op 60 personen per uur.”

Nieuwe locatie

Niet alleen de schepen en de sportdienst zijn tevreden met de versoepelingen, ook de vele clubs die gebruik maken van het zwembad staan te popelen om weer ‘normaal’ te kunnen trainen. “De zwemclub kon al trainen met 25 personen, maar dat zal ook naar een groep van 50 personen gaan. Momenteel zijn we de toekomst van het zwembad aan het bekijken. Het is een halve eeuw oud en er is nood aan vernieuwing. We zoeken naar locaties, voeren studies uit… Het is een heel erg duur project dus moeten we er veel tijd in steken om alle opties te bekijken. Dit doen we niet alleen voor de recreatieve zwemmers, maar zeker ook voor de clubs. De zwemclub heeft enorm veel leden, onze waterpoloclub doet het goed, de triatlonclub werd enkele jaren geleden opgericht en we hebben nog enkele duikclubs ook. Het zwembad zoals het nu is, is verouderd en we doen er alles aan om in de toekomst een oplossing te vinden.” (KA)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten