Ook in Oostende loopt aantal besmettingen met corona op

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Over het hele land stijgen de coronabesmettingen en Oostende is geen uitzondering. De laatste week werden 59 besmettingen vastgesteld. Er liggen ook zes mensen met covid-19 in de Oostendse ziekenhuizen.

De coronacijfers stijgen problematisch in het hele land. In Oostende maken ze er nu werk van om de besmettingscijfers wekelijks mee te geven. De afgelopen zeven dagen waren er in Oostende 59 besmettingen, een verdriedubbeling met vorige week. Zeven van de 59 besmettingen werden vastgesteld bij 65-plussers. Dat wil zeggen dat Oostende per 100.000 inwoners momenteel 82,3 besmettingen telt. Dat getal wordt gebruikt om steden en gemeentes met elkaar te vergelijken. De stijging in Oostende ligt echter lager dan die van de andere centrumsteden in Vlaanderen.

De testen worden afgenomen in het triagecentrum in de Edith Cavellstraat. Tot vorige week waren vier procent van de testen in het triagecentrum positief. De laatste week steeg dat cijfer echter naar 10 procent. De stad vraagt daarom nog eens uitdrukkelijk dat iedereen de maatregelen nauwgezet naleeft. Het vraagt de nauwe contacten te beperken en een mondmasker te dragen waar nodig.

Geef je contacten door

“We merken dat mensen die besmet zijn slechts weinig contacten doorgeven. We roepen iedereen op om eerlijk te zijn, ook als je meer contacten hebt gehad dan de regels eigenlijk toelaten. Dat is ontzettend belangrijk om het aantal besmettingen onder controle te houden”, geeft burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) mee. In de Oostendse ziekenhuizen, AZ Damiaan en AZ Sint Jan campus Serruys, liggen momenteel zes patiënten die besmet zijn met covid-19.

Wie toch besmet raakt en gecontacteerd wordt door contactopsporing (lokaal of federaal), wordt gevraagd om alle effectieve contacten die hij of zij gehad heeft door te geven. Stad Oostende en de Eerstelijnszone roepen ook iedereen nogmaals op om de gratis app Coronalert te downloaden. Die applicatie helpt om de verspreiding van corona te vertragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier