Ook in Marke bom opgegraven

© (Foto CLL)
© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Tijdens graafwerken in de Markse Rodenburgstraat werd woensdagnamiddag een bom blootgelegd. De wijk werd tijdelijk geëvacueerd en DOVO kwam ter plaatse. Niemand raakte gewond.

Het waren vakmannen, aan het werk op een werf net voorbij het kruispunt met de Karel van Manderstraat, die kort na 15 uur de hulpdiensten alarmeerden. Tijdens graafwerken kwam een springtuig naar boven, waarop de werken stil werden gelegd.

“Het gaat om een obus met een lengte van ongeveer 50 centimeter” hoorden we later bij Stad Kortrijk. “Een perimeter van 100 meter werd opgetrokken, een perimeter in dewelke alle bewoners hun woning moesten verlaten. De obus bleek stabiel en op vraag van DOVO werd de plaats beveiligd. Na 19 uur kwamen de militairen ter plaatse, vlak nadat ze de situatie op de Pottelberg hadden geneutraliseerd. Ze konden het springtuig in de Rodenburgstraat verwijderen, waarop iedereen terug zijn of haar woning kon vervoegen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten