Ook in Kortrijk kan je enkel naar het containerpark op afspraak

Vlak voor de sluiting vanwege de lockdown kende het containerpark in de Maandagweg nog een ware stormloop. Veel bezoekers reageerden er verontwaardigd op de aangekondigde sluiting. © AN
Redactie KW

Vanaf dinsdag 7 april gaan de containerparken ook in Kortrijk weer open. Een bezoek zal maximum 20 minuten mogen duren en online reserveren zal nodig zijn. De gewone openingsuren blijven geldig, al zijn de eerste twee uur van de voormiddag voorbehouden voor 65-plussers.

“De containerparken in de Graaf Karel de Goedelaan, de Lage Dreef in Heule, de Rollegemseweg en de Maandagweg openen voorlopig enkel op afspraak. De maatregelen rond social distancing blijven gelden in alle omstandigheden. Daarbij moet afstand gehouden worden en mag er geen fysiek contact zijn. Daarom mogen niet meer dan 10 wagens tegelijk binnen in het park”, klinkt het bij de stad.

Digitaal reservatiesysteem

Om lange wachtrijen te vermijden, werkt de stad met een digitaal reservatiesysteem. Je zal daardoor maximum 20 minuten op het containerpark kunnen rondlopen dat met maximum 15 bezoekers tegelijk. Een moment reserveren gebeurt via de website van de stad. Wie niet online kan reserveren, kan dat doen via het gratis nummer 1777. Reserveren is enkel mogelijk tot een dag op voorhand. De dag zelf reserveren is dus niet mogelijk.

De gewone openingsuren van de verschillende parken blijven gelden. “Maar we willen onze ouderen, de meest kwetsbare groep, maximaal beschermen en een mix van verschillende leeftijden vermijden. Daarom zijn de eerste twee openingsuren van de voormiddag voorbehouden voor 65-plussers. Te vergelijken met het systeem dat in supermarkten wordt voorzien.”

Persoonlijke contacten, bijvoorbeeld het nakijken van een identiteitskaart bij toegangscontrole, gebeuren niet fysiek. Niets gaat van hand tot hand. Eventuele betalingen kunnen enkel elektronisch gebeuren. De stad vraagt ook om alleen te komen, zodat het aantal personen in het containerpark beperkt blijft. Eventueel één extra persoon om te helpen bij zwaar afval. De parkwachters mogen, gezien de omstandigheden, niet helpen.

Per park zal telkens een medewerker voorzien zijn om de bezoekers te briefen over de veiligheidsmaatregelen alvorens ze oprijden. Er wordt ook een extra medewerker voorzien die voortdurend alle contactoppervlakken zoals trapleuningen zal ontsmetten.

“We roepen evenwel op om niet naar het recyclagepark te gaan, tenzij het echt niet anders kan. Wie zijn bezoek nog enkele weken kan uitstellen, vragen we dit te doen. Ook voor zaken die aan huis worden opgehaald zoals papier & karton en PMD, is een bezoek aan het recyclagepark niet nodig. We roepen iedereen op om respectvol te zijn en zich aan de maatregelen te houden, zodat ook deze dienstverlening veilig en ordentelijk kan verlopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier