Ook in az-West Veurne zijn de consultaties en ingrepen heropgestart

Via nadarhekken worden patiënten die het ziekenhuis binnenkomen en verlaten van elkaar gescheiden.
Redactie KW

Vanaf vandaag kunnen dringende ingrepen, een aantal lokale ingrepen en onderzoeken, dit alles enkel in dagopname, terug doorgaan.

Vanaf volgende week 13 mei zou dit uitgebreid worden met een geleidelijke toename van het aantal chirurgische ingrepen met overnachting. Vanaf 18 mei zal het chirurgisch dagziekenhuis terug operationeel zijn.

Consultaties

Voor de consultaties gelden strikte voorzorgsmaatregelen. Vrije consultaties zijn geschrapt, enkel consultaties op afspraak gaan door. Ook de ambulante kinesitherapiewerking wordt terug opgestart. Post-covid-patiënten zullen in een aparte ruimte kiné krijgen.

Veiligheidsmaatregelen

Het ziekenhuis treft een aantal maatregelen om de veiligheid voor de patiënt en de medewerker te garanderen. Zo is de instroom en uitstroom van patiënten bij de ingang gescheiden door nadarhekken. Een medewerker screent op covid-symptomen en meet de lichaamstemperatuur. Bij patiënten met een temperatuur van 38° C of meer zal de behandelende arts opgebeld worden.

Zonder mondmasker wordt geen toegang verleend, eventueel worden maskers uitgedeeld bij het binnengaan. Ook is er mogelijkheid om de handen te ontsmetten bij de ingang.

Binnen het ziekenhuis wordt een traject uitgestippeld om inkomende en uitgaande patiëntenstromen te scheiden, en worden maximale maatregelen getroffen om de veiligheid voor iedereen te waarborgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.