https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook Hopsiepops kijkt uit naar grote heropening

Ingrid Desomer en Andy Vermeersch maakten van de lockdowns gebruik om de zaak nog wat op te frissen.© (Foto MD)
Ingrid Desomer en Andy Vermeersch maakten van de lockdowns gebruik om de zaak nog wat op te frissen.© (Foto MD)
Redactie KW

Voor indoorspeelpark Hopsiepops is het hoopvol uitkijken naarwoensdag 9 juni. Dan mag het weer de deuren openen en hopelijk deze keer voorgoed. Het voorbije jaar zorgde voor financiële klappen, maar de fijne sms’jes van mensen die Hopsiepops gemist hebben, doen deugd.

Andy Vermeersch en Ingrid Desomer van Hopsiepops zijn volop in de weer om alles in gereedheid te brengen voor de heropening op 9 juni. “Ook al is onze zaak heel lang gesloten geweest, sommige dingen kun je pas in orde brengen als je zicht hebt op een opening, zoals kuisen en frigo’s aanvullen”, vertelt het koppel. “Maar we kijken er enorm naar uit. We moesten onze zaak sluiten van 12 maart tot 30 juni 2020 en dan opnieuw van 18 oktober 2020 tot nu. Dat is een heel lange periode. Na de eerste lockdown dachten we dat alles wel voorbij zou zijn, maar niks bleek minder waar. De tweede keer moesten we nog langer sluiten.”

Het koppel baat de indoorspeeltuin uit sinds 2014. “We hebben er heel veel tijd en energie in gestoken om er een bloeiende zaak van te maken. En dat is ons ook gelukt, maar het laatste jaar heeft toch heel veel schade aangebracht. We kregen geen compensatiesteun van de overheid, maar ondertussen liepen de meeste kosten door. Huur moesten we blijven betalen en onderhoud blijven uitvoeren, ook al was er geen activiteit.”

Geschilderd

“We maakten van de eerste lockdown gebruik om een aantal zaken te schilderen en op te frissen en een stuk nieuw tapijt te leggen. Alles stond terug op punt, in de tweede lockdown hebben we dan niks meer gewijzigd. Wel kochten we ondertussen aircoolers aan om maximaal te kunnen ventileren. Sowieso is onze ruimte heel groot, maar liefst 2.300 m² aan speelplezier, dus dat zou feitelijk geen probleem mogen zijn om een mooi aantal kindjes toe te laten per dag. In de krokus- en paasvakantie konden we enkele vakantiekampjes organiseren, maar dat was beperkt tot 10 kindjes. Voor de zomermaanden voorzien we dit opnieuw in de eerste twee weken van juli en de laatste twee weken van augustus, maar daar ziet het er naar uit dat we meer kindjes zullen mogen toelaten en dat moet ook wel om het rendabel te maken.”

“Sowieso is het voor ons nog niet duidelijk hoe we op 9 juni de deuren terug mogen openen. Er zijn nog geen voorwaarden gekend en de protocollen zijn nog niet gemaakt. We gaan nu uit van een gelijkaardig scenario als dat van vorige zomer. Ondertussen zijn we dus opnieuw de frigo’s aan het vullen, de houdbaarheidsdatum van alles aan het controleren, tafels en stoelen verder uit elkaar aan het zetten… We hebben heel veel zin om er opnieuw in te vliegen en het doet deugd als mensen ons sms’en of aanspreken met de boodschap dat ze Hopsiepops gemist hebben het voorbije jaar. Dat is voor ons wel een hart onder de riem. En ook al wensen we het de horeca niet toe, we hopen toch dat het op 9 juni eens geen mooi weer zal zijn, zodat mensen een binnenactiviteit zoeken en naar Hopsiepops zullen komen”, voegen Andy en Ingrid er nog lachend aan toe. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten