Hogeschool VIVES ondersteunt de dringende oproep naar mondmaskers. Er dreigt namelijk een groot tekort. Dat blijkt onder andere uit de oproep van viroloog Marc van Ranst om mondmaskers te schenken aan ziekenhuizen. Hogeschool Vives wil niet passief blijven toekijken en doet een oproep binnen hun netwerk om ongebruikte mondmaskers te verzamelen. Ze vragen docenten, studenten, bedrijven, winkels ... om hun voorraad mond- en/of stofmaskers af te staan. Deze kunnen worden afgegeven aan het onthaal van de campussen Brugge Xaverianenstraat, Kortrijk en Roeselare. Die drie campussen bieden een bacheloropleiding verpleegkunde aan, Brugge en Kortrijk ook vroedkunde.

In de campussen zal er een doos staan waarin je de maskers kan deponeren. Vives zorgt er dan op zijn beurt voor dat de maskers worden verdeeld onder de zorgverleners. Daarbij wordt gedacht aan ziekenhuizen en woonzorgcentra, maar ook aan thuisverpleegkundigen die eerstelijnshulp geven. Bij hen zijn er ook nijpende tekorten. "Op die manier wilt Vives zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en de oproep in de media van o.a. viroloog Marc van Ranst actief ondersteunen", aldus een woordvoerder.

(Annelies Nollet)

Hogeschool VIVES ondersteunt de dringende oproep naar mondmaskers. Er dreigt namelijk een groot tekort. Dat blijkt onder andere uit de oproep van viroloog Marc van Ranst om mondmaskers te schenken aan ziekenhuizen. Hogeschool Vives wil niet passief blijven toekijken en doet een oproep binnen hun netwerk om ongebruikte mondmaskers te verzamelen. Ze vragen docenten, studenten, bedrijven, winkels ... om hun voorraad mond- en/of stofmaskers af te staan. Deze kunnen worden afgegeven aan het onthaal van de campussen Brugge Xaverianenstraat, Kortrijk en Roeselare. Die drie campussen bieden een bacheloropleiding verpleegkunde aan, Brugge en Kortrijk ook vroedkunde.In de campussen zal er een doos staan waarin je de maskers kan deponeren. Vives zorgt er dan op zijn beurt voor dat de maskers worden verdeeld onder de zorgverleners. Daarbij wordt gedacht aan ziekenhuizen en woonzorgcentra, maar ook aan thuisverpleegkundigen die eerstelijnshulp geven. Bij hen zijn er ook nijpende tekorten. "Op die manier wilt Vives zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en de oproep in de media van o.a. viroloog Marc van Ranst actief ondersteunen", aldus een woordvoerder.(Annelies Nollet)