Ook Hof ter Heulebeke leed zwaar onder de coronacrisis

Koen Neirinck© nv
Koen Neirinck© nv
Redactie KW

Hof ter Heulebeke is in de regio Beselare een gerenommeerde feestzaal. Met de pandemie ging alles dicht. Zaakvoeder Koen Neirinck ziet pas in 2022 een volledige heropleving.

Aan de rand van de Heulebeek – de waterloop stroomt naast de parking – ligt heel landelijk feestzaal Hof Ter Heulebeke in de Potteriestraat in Beselare. Men kan er terecht voor diverse festiviteiten, zoals huwelijken, jubilea, babyborrels, personeelsfeesten enzomeer. De naam van de zaak is duidelijk ontleend aan de waterloop. “Vroeger was hier de meubelzaak van mijn ouders gevestigd”, zegt zaakvoeder Koen Neirinck (52), partner van Heidi De Rudder. “Om de meubelzaak meer bekendheid te geven en de klanten nog beter te dienen, begon moeder met een cafetaria en teamroom. Toen de meubelzaak verdween, werd de zaak omgevormd tot een feestzaal.”

Naast feestzaal Hof ter Heulebeke is Koen ook zaakvoeder van de restaurants Chez Koen in Kortrijk en Wervik en heeft hij ook nog een zaak in het zuiden.

Zwaar getroffen

“Door de pandemie werden we als feestzaal natuurlijk zwaar getroffen”, verduidelijkt Koen. “Niet minder dan 452 dagen zijn we al dicht. Ons vast team, dat tien à vijftien mensen omvat, is technisch werkloos, maar ook de vele flexi-jobs en jobstudenten missen hun inkomsten. Gelukkig zijn we al enkele jaren bezig en kan dit gedeeltelijk opgevangen worden, maar plezierig is toch anders hoor. De tussenkomsten van de overheid zijn wel goed, maar toch ook niet dé oplossing.”

“Zonder te overdrijven, zijn we in deze coronacrisis de zwaarst getroffen sector. Alle geplande feesten werden geannuleerd. In de twee restaurants hebben we wel aan takeaway gedaan, maar op de opening van de terrassen zijn we niet ingegaan. Winstgevend in de huidige weersomstandigheden is het zeker niet.” Toch heeft alle nadeel zijn voordeel. “We hebben de voorbije maanden keihard gewerkt en alles gerenoveerd en nu zijn we er volledig klaar voor.”

Oase van rust

“Het zal nog wel een tijdje duren eer weer alles in zijn plooi valt”, zegt Koen. “De mensen twijfelen nog omdat ze niet weten wat komt. Ze durven nog niet echt reserveren. Men wil immers eerst zekerheid hebben om een nieuw uitstel te vermijden. Persoonlijk denk ik dat we pas in 2022 weer normale tijden zullen beleven. Maar we zijn er in alle geval klaar voor. We kunnen van 50 tot 300 personen gemakkelijk ontvangen.”

“Op de opening van de terrassen zijn we niet ingegaan”

“Hof ter Heulebeke heeft heel wat troeven om alles tot een echt feest te maken. Onze ligging is heel landelijk, echt een oase van rust en we beschikken over een grote parking. Onze ligging zorgt er ook voor dat er echt goed kan gefeest worden, want buren zijn er niet. Daarbij komt nog dat ons team werkelijk een hart heeft voor de horeca en iedereen vriendelijk en goed verzorgd. Het persoonlijk contact bij reservering staat hoog in ons vaandel. We hopen na 9 juni weer van start te kunnen gaan met hopelijk duidelijke en soepele regels.” (NV)

Info: www.hofterheulebeke.be of 057 46 67 25 of 0475 64 86 39.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier