Ook Hoevehotel Ter Haeghe getroffen door coronacrisis

Karolien Dendooven en Koen Minne, uitbaters van hoevehotel Ter Haeghe. (foto MVS)
Redactie KW

Ook voor de uitbaters van hoevehotel Ter Haeghe zijn het moeilijke tijden. “We doen momenteel niks anders dan reserveringen annuleren. Door de coronacrisis wil iedereen zijn korte vakantie of familiefeest verplaatsen”, vertelt Koen Minne.

Hoevehotel Ter Haeghe wordt momenteel uitgebaat door de derde generatie van de familie Minne. Oorspronkelijk was het een gemengd bedrijf met veeteelt en akkerbouw. Vandaag wordt er, naast het uitbaten van het hoevehotel, enkel nog aan akkerbouw gedaan. De hoeve is gelegen langs de waterkant van het kanaal Nieuwpoort-Plassendale en dus ideaal voor het verkennen van de dorpskernen van het Brugse Ommeland en de Kust. “Onze centrale ligging geeft de fietser en wandelaar eindeloze mogelijkheden om de omgeving te ontdekken”, aldus Karolien Dendooven.

Maatregelen

“We staan uiteraard achter de maatregelen die onze regering neemt. Deze gezondheidscrisis vraagt inspanningen van ons allemaal. Maar ik hoop dat ook de banken solidair zullen zijn en zowel in kapitaal- als intrestopschorting zullen voorzien. Daar zou de horeca erg mee geholpen zijn. Anders zullen er drama’s gebeuren. Vooral opstartende collega’s die investeerden in een B&B of in een klein restaurant zitten met grote afbetalingen.” Koen en Karolien hebben de laatste jaren veel energie gestoken in de kwaliteitsverbetering van hun zaak. Zo behaalde het hoevehotel het Q-label van Westtoer. Het provinciebedrijf zorgde met dit label voor meer dan 300 kwaliteitsadressen in onze provincie. Het gaat om logies, restaurants, cafés, toeristische infokantoren, musea en attracties. “Tijdens onze opleiding leerden we welke aspecten een impact kunnen hebben op de beleving van de bezoeker. We kregen praktische toolsom alles in kaart te brengen en de tevredenheid te meten. Nadien volgden er drie halve dagen individuele begeleiding door een coach die je helpt bij het klaarstomen van een groeiplan voor onze onderneming”, vertelt Koen. “Na een positieve evaluatie en een mystery visit behaalden we het Q-label. Samen met B&B het Nieuwhof zijn we de enigste handelszaken in Gistel die over dit label beschikken”, weet Karolien te melden.

Lokale producten

Daarnaast is het hoevehotel ook partner in het project Het Lekkere Westen. “Oorspronkelijk was het een gemengd landbouwbedrijf dat we omgebouwd hebben tot een hoevehotel waar men heerlijk kan lekkerbekken van West-Vlaamse producten. Vandaar onze voorliefde voor lokale producten en de ‘korte keten’. Zo komt ons vlees van hoeveslagerij ‘t Eendenhof uit Avekapelle, vis rechtstreeks uit de vismijn van Oostende, polderaardappelen uit Ettelgem en het hertenvlees van Hertenfinesse uit Oostende. Elke zondagmiddag kan je bij ons terecht voor een Grill Farm-buffeten opzaterdagavond kan je proeven van producten rechtstreeks van bij de boer. Bij ons vind je de natuur op je bord en de producten smaken puur”, aldus kok Koen. “We beschikken ook over het toegankelijkheidslabel wat ons aanbod makkelijker bruikbaar maakt voor personen met een beperking. Het voordeel van dit betrouwbaar label is dat je in één oogopslag kunt tonen waaraan de klant zich mag verwachten. Een commissie, met vertegenwoordigers van de gehandicaptenorganisaties en van de toeristische sector, beslist uiteindelijk welk label aan een gebouw wordt toegekend”, aldus nog Karolien.

Sterk najaar

De uitbaters hopen dat na de zomer alle ellende vergeten zal zijn. “Met onze wandel- en fietsarrangementen duimen we voor een sterk najaar. Het zal wellicht voor velen vakantie in eigen land worden en gelukkig hebben we daarvoor geïnvesteerd in de publiciteitscampagne van Vlaanderen Vakantieland”, besluit het koppel. (MVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier