Ook Historium vol kerstverlichting op Brugse Markt

Ook Historium zorgt voor sfeer in deze donkere dagen. © SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Het plein van Die Scone baadt niet enkel in het licht dankzij de talrijke kerstbomen in de middenruimte. Ook Historium draagt met haar met lichtjes versierde gevel bij tot een warme sfeer.

Door de nieuwe lockdown heeft ook Historium de deuren moeten sluiten. Dit bezoekerscentrum poogt op een historisch verantwoorde manier een beeld te schetsen van het middeleeuwse Brugge ten tijde van Vlaamse Primitief Jan van Eyck. Naast het themacafé ‘het Duvelorium’ omvat het een souvenirshop, een terras en een afdeling van de stedelijke dienst voor toerisme.

“In onze stad voorzien de middenstand, de horeca én de Bruggelingen zelf hun ramen, deuren en straten van verlichting en warmte”, zegt Dominique Uyttenhove van Historium Brugge. “Ook wij dragen graag een resem lichtjes bij.”

“Ons team heeft zijn best gedaan om de gevel van ons imposante gebouw te laten oplichten. Waar je in normale tijden binnen vol verwondering kan genieten van een schouwspel valt er nu een prachtig verlichte façade te bezichtigen.”

“De lichtjes fleuren de Markt dagelijks op van 8 uur tot 22 uur. Iedereen die tijdens een gezonde wandeling dit imposante plein passeert, kan meegenieten van de warmte die we als Historium willen uitstralen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier