Net als eerder in steden als Kortrijk en Ieper verplicht ook de gemeente Kuurne het dragen van mondmaskers in openbare gebouwen. Bezoekers ouder dan 12 jaar die vanaf 15 juli de publiek toegankelijke delen van het gemeentehuis, de bibliotheek, het Sociaal Huis, de sporthal, de vrijetijdsdienst en Ter Groenen Boomgaard binnenkomen, moeten een beschermend makser of alternatief middel zoals een sjaal of bandana dragen. Mensen voor wie het dragen van een mondmasker omwille van medische redenen niet mogelijk is, mogen ook een gezichtsscherm dragen.

"Het personeel mag hun mondmasker wel afzetten in hun bureel, in vergaderruimtes en als ze achter een plexiwand zitten", stelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). "Op deze manier wil het gemeentebestuur samen met alle inwoners verder blijven bijdragen aan het indammen van het aantal coronabesmettingen." In de laatste twee weken testten er in Kuurne vier mensen positief.

Wie geen mondmasker draagt, kan de toegang tot de gemeentegebouwen ontzegd worden. Het bestuur benadrukt tot slot dat het dragen van een mondmasker enkel een aanvullende bescherming is die mensen niet vrijstelt van het toepassen van alle basisregels zoals afstand houden en handhygiëne.

Net als eerder in steden als Kortrijk en Ieper verplicht ook de gemeente Kuurne het dragen van mondmaskers in openbare gebouwen. Bezoekers ouder dan 12 jaar die vanaf 15 juli de publiek toegankelijke delen van het gemeentehuis, de bibliotheek, het Sociaal Huis, de sporthal, de vrijetijdsdienst en Ter Groenen Boomgaard binnenkomen, moeten een beschermend makser of alternatief middel zoals een sjaal of bandana dragen. Mensen voor wie het dragen van een mondmasker omwille van medische redenen niet mogelijk is, mogen ook een gezichtsscherm dragen."Het personeel mag hun mondmasker wel afzetten in hun bureel, in vergaderruimtes en als ze achter een plexiwand zitten", stelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). "Op deze manier wil het gemeentebestuur samen met alle inwoners verder blijven bijdragen aan het indammen van het aantal coronabesmettingen." In de laatste twee weken testten er in Kuurne vier mensen positief.Wie geen mondmasker draagt, kan de toegang tot de gemeentegebouwen ontzegd worden. Het bestuur benadrukt tot slot dat het dragen van een mondmasker enkel een aanvullende bescherming is die mensen niet vrijstelt van het toepassen van alle basisregels zoals afstand houden en handhygiëne.