Woensdag werd medegedeeld dat een 15-tal personeelsleden van de woon-zorgcentra van Zorg Kortrijk (OCMW) met het coronavirus besmet waren. Bijgevolg werden alle personeelsleden getest.

Aanvankelijk werd tot en met morgen vrijdag 16 oktober alleen alle bezoek opgeschort in de rusthuizen van Aalbeke, Bissegem en Bellegem. Bij de 110 medewerkers van wzc Ter Melle in Heule waren geen besmettingen vastgesteld.

Nu zijn er in het rusthuis dus wel besmettingen opgedoken, waardoor Ter Melle op slot gaat tot en met maandag. Men wacht nog goedkeuring van het labo af maar die maandag 19 oktober zouden normaal alle bewoners én personeelsleden getest worden. Vanaf dinsdag 20 oktober zou er dan een nieuwe bezoekersregeling gelden, allicht met beperkingen.

103de verjaardag

Bewoonster Maria Devriendt had nog geluk. Uitgerekend op donderdag 15 oktober mocht ze in goede gezondheid haar 103de verjaardag vieren. Gelukkig konden enkele familieleden even langskomen en werd er een klein feestje georganiseerd met de medebewoners van haar afdeling.

Haar lievelingsgerecht - gebakken visfilet - werd opgediend en nadien volgde een feesttaart met haar foto. Intussen werd haar lievelingsmuziek gespeeld. Maria woonde vroeger in de Izegemsestraat in Heule-Watermolen en verblijft sinds april 2018 in Ter Melle. (NOM)

Woensdag werd medegedeeld dat een 15-tal personeelsleden van de woon-zorgcentra van Zorg Kortrijk (OCMW) met het coronavirus besmet waren. Bijgevolg werden alle personeelsleden getest. Aanvankelijk werd tot en met morgen vrijdag 16 oktober alleen alle bezoek opgeschort in de rusthuizen van Aalbeke, Bissegem en Bellegem. Bij de 110 medewerkers van wzc Ter Melle in Heule waren geen besmettingen vastgesteld. Nu zijn er in het rusthuis dus wel besmettingen opgedoken, waardoor Ter Melle op slot gaat tot en met maandag. Men wacht nog goedkeuring van het labo af maar die maandag 19 oktober zouden normaal alle bewoners én personeelsleden getest worden. Vanaf dinsdag 20 oktober zou er dan een nieuwe bezoekersregeling gelden, allicht met beperkingen.Bewoonster Maria Devriendt had nog geluk. Uitgerekend op donderdag 15 oktober mocht ze in goede gezondheid haar 103de verjaardag vieren. Gelukkig konden enkele familieleden even langskomen en werd er een klein feestje georganiseerd met de medebewoners van haar afdeling.Haar lievelingsgerecht - gebakken visfilet - werd opgediend en nadien volgde een feesttaart met haar foto. Intussen werd haar lievelingsmuziek gespeeld. Maria woonde vroeger in de Izegemsestraat in Heule-Watermolen en verblijft sinds april 2018 in Ter Melle. (NOM)