Ook geen besmettingen bij bewoners WZC Riethove in Oudenburg

© LI
Redactie KW

Nadat vorige week alle personeelsleden negatief testten op covid-19, kreeg WZC Riethove in Oudenburg vandaag het goede nieuws dat ook alle bewoners negatief zijn.

“Een enorme opluchting voor het volledige team, alsook voor de bewoners en hun families. We hebben als eerste in de regio grote preventieve maatregelen genomen om ons woon-zorgcentrum af te sluiten. Geen evidente beslissing maar achteraf gezien wel de juiste”, zegt schepen van Sociale Zaken Romina Vanhooren.

“Op zondag 3 mei werden alle bewoners getest, een week later dan het personeelsteam. Dat ook alle testen van de bewoners negatief zijn, is een bevestiging voor het gevoerde beleid. We blijven de vinger aan de pols houden en volgen de situatie dag na dag op om het virus alsnog buiten het woon-zorgcentrum te houden”, legt Romina Vanhooren uit.

Niet overmoedig worden

“Het is nu zeker niet het moment om overmoedig te worden. We blijven de maatregelen dan ook verder opvolgen. Maar het is wel een enorme opsteker zowel voor de familieleden als voor iedereen die zich dag na dag inzet voor onze bewoners.”

Ook burgemeester Anthony Dumarey is opgetogen met het resultaat. “We blijven ook inzetten op het contact met het thuisfront dat zo belangrijk is in deze toch wel uitzonderlijke tijden. De skype-gesprekken worden verdergezet, maar er wordt ook gekeken naar nieuwe mogelijkheden zoals bellen van achter het raam zodat bewoners en familie elkaar in het echt kunnen zien.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier